My first Time pregnant

Hye..ibu2 sekalian. Nak tny susu Anmum ni ok tak ? Sy da google. Susu ni je yg xde gula..takut jg nnt kndungan gula sy naik masa pregnant ni. Tuk pengetahuan umur sy pun da masuk 31 so agak berhati2 jugak. Huhu

My first Time pregnant
86 Các câu trả lời

Masa sy preg mmg dari awal smpi delivered sy mnum anmum , tp sy xsure laa pasal kndungan gula btw Alhamdulillah sy dan baby sihat je .. cba sis tgok dekat bhgian nutrisi tu , situ lagi detail .. sblm dgar ura-ura yg xtau kesahihan btter sis bca kndungan nutrisi dan bezakan dgn nutris susu yg lain ... Kalau tgi kndgan gula btter stop kan ... klau tak atau biasa2 just control pmakanan shrian jela , kurang kndgan gula yg lain ... Kdg2 kita sbuk xnk mnum susu ad kndgan gula tp dlm msakan tarok gula byk2 , smgu 4,5x asyik craving kek la , cendol la , aiskrim la bla bla bla .. Part tu xdan plak nk ambik kira psal kndungan gula ...

5y trước

Stuju...hahaha...

Sy suggest Susu farm fresh.. Susu bdn pun akan banyak nanti.. Sy minum sejak awal pregnant sampai umur anak nak masuk 2 bulan skrg ni.. Alhamdulillah xde masalah lebih gula.. Bdn naik pun sekilo2 je setiap bulan..x naik mendadak la.. Lepas bersalin.. Sy minum susu kurma plak.. Alhamdulillah susu melimpah2.. Tambahan plak sy menyusu utk 2 org.. Utk anak umur setahun 7 bulan dan anak umur sebulan lebih.. Sy minum susu anmum masa anak sulung je tahun 2011..skrg dh xleh nak telan susu tu.. Lebih suka farm fresh.. Sbb x manis.. 😉😉😉

pernah cuba masa dh masuk 6 bulan tk sesuai cirit birit 😂 terus checkup bagitau nurse katanya tk sesuai stop minum saje try tpi tk sesuai untuk mommy jdi back to dutchlady alhamdulillah sesuai sangat sbb mng dri baby janin sampai masuk 7 bulan skrg sesuai dutchlady sugar pun stable alhamdulillah ☺️ kena cuba dulu kalau ok continue drink kalau tk just stop it 🤗

Dalam bnyk2 susu.. Anmum lah susu paling manis yg sy minum.. Better nestle.. Sbb sy consume susu anmum berat naik mendadak.. Doc sruh stop sbb anmum la susu kandungan gula tinggi... Stop consume berat turun mendadak... Tapi Bila consume nestle alhamdulillah.. Berat naik ikut perkembangan pregnancy... 1 lg susu farm fresh kurma.. Bgus jgk tu...

Masa mula2 preggy, husb beli kn.. Die suruh minum tiap hari.. Tapi bile gi KK, doc tnye ada minum susu ape2 tak? Sy ckp anmum.. Doc ckp klo blh brhenti sbb kndungn gula die tnggi.. Kalau blh minum susu full cream je.. Mcm HL ke.. Sjk tu, anmum tu jadi tayangan je.. Kkdng husb yg minum 😂😂

saya pnh minum susu anmum ni sis, kat kotak tulis tiada tambahan gula, bila minum mmg manis..berat bdn naik mendadak mase minum awal preggy dulu...doc suh berhenti sbb anmum kandungan gula tinggi dan doc suggest minum susu farm fresh, alhmdulillah lgsg x mnis dan sdp...smpai skrg minum farm fresh..

dari pendapag sy. sebelum sy minum apa susu sy tanya nurss n doktar di hospital, sebab tegok anmum ni yg paling pemeskan. dorg kata anmum ni kandungan tingginya tinggi. kalaj yg ada kencinv manis tk elok la minum, yg tkde kencing mana itu elakkan la. itu bagi pandangan sy je, just sharinh

klau blh sis ambk similac jerr...stiap kli sya dpt kes patient GDM n big bby msa brsalin msti d sbbkn susu anmum nie..sbb kite org sbgai nurse akn brtnye mnum susu ape msa ngandung...rata2 99% patient sya ngaku yg dorg ambk susu anmum...prnh kite org kt labour room smbut bby big bby 4.58kg...

5y trước

patient sya kta n slalu bgi komen positif psal pngmbilan susu similac tu..rmai patient sya kta okay...

Doctor saya bagitau untuk penyerapan calcium, kena ada vitamin D. Baru calcium serap dalam tulang kita dan baby. Anmum ada calcium dan vitamin D, cuma dia tinggi gula. Kalau doctor ada bagi supplement calcium lagi bagus. Boleh juga try brand susu untuk ibu mengandung lain macam enfamama

5y trước

Kalau susu biasa macam farm fresh, Dutch lady, xda vitamin D. End up nanti penyerapan calcium x cukup, yg lain keluar dari badan balik je

Anmum la byk gula sis. Org kata nanti baby besar. Nurse kat kk tmpt sy check up siap pesan beli la apa apa susu kecuali anmum. Tp sy GDM. Dietician tak bagi minum susu ibu mengandung. Cukup sekadar ambil susu kotak je. So sy ambil susu dutch lady low fat je 😆

5y trước

Sorry. Salah info. Susu kambing*