My first Time pregnant

Hye..ibu2 sekalian. Nak tny susu Anmum ni ok tak ? Sy da google. Susu ni je yg xde gula..takut jg nnt kndungan gula sy naik masa pregnant ni. Tuk pengetahuan umur sy pun da masuk 31 so agak berhati2 jugak. Huhu

My first Time pregnant
86 Các câu trả lời

Saya pun minum anmum , mungkin lain orang lain kot awak . Awak cuba je minum .. selang seli lah minum .. kalau boleh buat air tu sejuk , saya buat kurang manisnya .. InsyaAllah takde apa lah .. yakin pada diri , kadang lain orang lain awak 😊

Pernah akak sepupu ni time nk beranak ank besar. Soalan pertama doc akan tnya spnjang prgnant ni ada gdm x. Akak spupu sy kata xda. Soalan kedua dia tnya ada minum susu anmum? Kiranya anmum akan buat bby besar. Tggi gula sbnarnya dlm anmum.

Anmum ni tinggi gula , tpi tak thu lah sbb thun lepas dia ad keluar susu anmum kurang gula . Bukan ye tanpa gula ye 😅😅 Better minum susu yg ada kurma dan delima @ susu kambing Sye dulu minum susu lazz dgn ar rayyan

5y trước

Susu kmbing adlah susu kedua terbaik dri susu ibu .

Sye pun minum anmum materna ni, tapi masa baby dh 5 bulan tp saiz kecik. Lpas hbes sekotak, sye terus stop sbb doktor ckp baby dh okay. Klau yg coklat je sye boleh telan, memang manihh melecaih.

sy GDM sbb minum anmum la..nurse ckp anmum mmg byk gule..nurse srh minum susu kotak je..skrg sy amal susu kotak..hr tu jumpe pakar pemakanan pn doc xbg minum susu tu..die ckp elok minum susu segar..

5y trước

ok..susu hl pn kdg2 jgk sy minum

Susu berperisa tak sesuai untuk ibu mengandung.. kandungan gula lagi tinggi dari susu putih.. seeloknya minum susu putih je.. dietition yg cakap last week.. #gdmondiet

susu everyday pun bole . second appt klinik utk second pregnancy , nurse tu bgi saya ni sbb ada masalah anemia and berat badan turun 5kg dri berat badan time buka buku ..

Susu ni kandungan gula tinggi..nurse kkia tmpt sy tu ckp,Dr pesan jgan minum susu ni sbb kandungan gula tinggi ckit..nti baby besar susah nk meneran😅😅😅..

Susu anmum paling byk gula sis...nurse kt kk tmpt sy pn X syor kn anmum..mnum Susu fresh milk je sis...X ksah jenama ape pn...sy pn mnum Susu fresh milk je...

5y trước

Tu la..gdm klu naik mmg ssh..sy mnum mcm2 brand..asal fresh milk..😅😅😅🤭

saya minum susu ni dari anak pertama.Sekarang nak masuk no3 dah.Pregnant nk masuk 33mggu dan dah 2x minum air gula utk pregnant no3 ni, alhamdulillah xpernah sangkut