Durian craving

Hye mommy just want to know, is it true preggy mom cant eat durian? Btw im 26 weeks now

374 Các câu trả lời

Boleh je sis. Buat rase. 1 ulas durian kecil bersamaan 3 sudu gula Tapi seulas besar bersamaan 5 sudu gula. Hihihi. Tp tula. Time preggy ni semua nk rase. Sy pun makan jugak ms 4 bulan. Tp xbyk la. Sbb lepas makan lidah rase payau Walaupun durian mahal. Huuu

Semalam saya dah makan 5 ulas... Tapi kena minum air banyak3 sbb durian kan panas.... Hehehehe... Perhhh nikmaat lepas bebrapa bulan tak leh makan.... Saya dah 27 minggu... Cuma kalau makan durian hari ni.... Jangan makan apa2 ubat pun hari ni.... Bahaya

boleh je dear nk makan seulas dua, tpi masa anak pertama sy dlu, sy mengidam sgt nk makan durian, padahal sy tk suka durian pun, esok nya terus pecah air ketuban 🤣 tkthu can relate ke tak maybe baby just wants to get out pronto 😂 sbb dh 37 weeks masa tu

5y trước

Hahahha.. Sama. Padahal makan tempoyak je. Xtau la sebb tempoyak atau mmg da sampai masa. Ikutkan 2 minggu lagi due. Malam tu, terus pecah ketuban.

Ibu mengandung yg ada darah tinggi+kencing manis boleh makan dalam 2 ke 4 ulas sahaja. Kalau tiada risiko kencing manis dan darah tinggi makan berulas ulas pn x apa, yg penting lepas makan minum byk air kosong. Sbb durian ni tinggi potasium,

saya masa kandungan first, tiap minggu makan durian. sebab rasa nak makan, alhamdulillah okay jee. masa saya tanya doc, doc pun cakap okay jee, sebab durian buah. adat orang tua jee cakap panas laa apaa, but kalau rasa was was better jangan laaa

Actually durian ni panas tapi kalau teringin boleh amik rasa sikit je bgi hilang kempunan mengidam tu . Kadang2 sesetengah org ok dan sesetengah x . Depends kat body masing2 . If takut or ragu2 better xyah . Elok jaga . Lain org lain ragam 👌

Sy nsb baik x suka durian. Klu msk umah berbau durian, mmg sy dh bising. Dulu ornh, ikut husband cuba mkn durian. Ya Allah, berangin satu badan. Pdhal minum air tu. Air kelapa pun minum. Berhari2 sakit kpala berangin. Terus menyumpah x mkn dh durian.

4y trước

Durian pun mknn jugak sis

blh..sy dlu preggy 7 bln msa musim durian sy mkn bnyk..tp utk prtama kali sy mkn 1-2 ulas je. rse ok esok lusa n seterusnya sy mkn nk 9 ulas😆 tp kne hati² ye mommy sbb durian tnggi gula..sy smnggu naik 4kg terus sbb mkn durian bnyk. huhu

Boleh makan sis kalau teringin. Saya pernah makan buffet durian, melantak tak ingat dunia masa preggy 6wks sebab tatau preggy 😅lepastu masa 7bulan mcm tu pun buffet lagi hikhik. alhamdulillah tak ada apa2 😊 baby dah setahun dah hehe

Kalu rasa craving sangat makan jela sis , seulas dua utk lepas mengidam . Tgok pd ketahanan rahim masing2 . Macam sy awal2 pregnant sampai dah 30w skg ni keja melantak durian je . Alhamdulillah kandungan sy sihat . Jgn tiru mcam sy .