discaj

Hye mommies.. nk tanye sket la. Mcm mane kite nak tahu yg discaj/keputihan yg keluar tu bukan tanda keguguran? Sy kerap ade discaj kaler seakan pink/oren yg x berbau dan x sakit. Baru 6w pregnant. Perlu ke klinik atau tidak?

4 Các câu trả lời

kalau bukan coklat atau fresh blood warna merah should be okay rasanya. tapi kalau sis musykil juga sis boleh g klinik and minta scan if baby okay atau tidak. cumanya 6 minggu kadang setengah orang belum nampak apa lagi. so bila scan takut lagi jadi risau. kalau saya saya suggest sis tak perlu risau and think positive selagi takdak cramp yang melampau atau fresh blood or even spotting coklat should be okay. all the best sis. take care.

keputihan ad 4jenis warne je sis . jernih mcm air msk tu . puith susu atau pon ijau dn kekuningn sikit ijau dy . selain dri wrne tu d mtk check trus ke hos utk kepastian . d bimbg kn tnde rahim xkuat dn sbgai ny .

Hi sis. Di sini ada panduan lengkap tentang spotting dan apa tanda tanda yg bahaya. Semoga ia berguna: https://my.theasianparent.com/pendarahan-semasa-mengandung/?utm_source=search&utm_medium=app

Kaka rsa kputihn prkra biasa.. kna rjin minum air ya dik, klau kputihn brlebihn sgt bhya utk kndungan. Tpi kaka xpena plak dgr kputihn mybabkn kguguran..