Sokongan moral

Hye ibu-ibu semuanya. Xpe ke saya makan biskut tawar dengan buah jambu batu je hari2? Tu pun secara paksaan. Tu pun kadang2 muntah jugak. Mental dah lemah 😭. Perut lapar, tapi x boleh makan. X tau nak pelbagaikan apa lagi. Ade cadangan? Rasa letih sangat badan. 9w6d now. Siang malam makan muntah makan muntah. X boleh dekat dengan suami. X boleh bau masakan. X boleh bau wangi2 sangat. #firstbaby #bantusharing #1stimemom #pregnancy #alahanteruk #9w6d

21 Các câu trả lời

saya takde alahan.. cuma saya mengalami spotting hampir setiap hari.. risau juga. dh pergi hospital last week. doctor bgtau kandungan oke.. sama jugak pregnant 9w6d

4y trước

Semoga semuanya okay ya. Amin.

sama la sis tapi saya teringin nk mkn bila paksa mkn sbb xnak perut sakit dia akan mual terok tak selesa badan last2 makan biskut je senang tak pon saya makan buah

4y trước

Kannnn. Semoga Sama2 kuat

Saya dulu first pun macam tu. Sampai 4 bulan pagi smpai mlm mutah. Tak kesah mkn ape pun janji setiap sejam mkn sikit2 pun takpe. Kasi topup balik yg keluar

4y trước

InShaAllah sis. Terima kasih

saya pun truk jgk kdg muntah mlm,xblh tdur mlm .. klo lapar mkn biskut tawar dgn air milo .. janji mkn

4y trước

Terima kasih sis

makan apa yg boleh makan di tekak awk. tk kesh la buah bnyk2 pon tkpe. janji makan kenyng jangn bg perut lapar

4y trước

InShaAllah. Terima kasih nasihat

Mcm sy 1st trimester. Asalkn obimin jgn tinggal. Tu supplement with acid folic skli utk bby.

4y trước

InShaAllah esok baru nak buka buku. Acid folic ade ambil. Obimin xde lagi. Terima kasih sis

Sama sis 😭 kena mkn y berkhasiat fikirkan bayi dalam perut bkn selera saja

4y trước

Itu lah. Masih mencari yang lagi berkhasiat.

mkn skt2 tp kerap sis..sy dulu pon mcm tu smpai 4bln

4y trước

Baik InShaAllah. Terima kasih

sy minum susu,Milo n cornflakes mse morning sickness

4y trước

Saya dah try susu n air coklat. Masih x boleh terima. Pape pun terima kasih

Saya try makan bubur sup / Nasi air

4y trước

Terima kasih sis. Saya kadang2 je boleh makan bubur. Tu pun 2 3 suap je