Tanda hamil

Hy ibu ibu yang dah berpengalaman jom share macam mana tanda hamil korang ? Normal ke pregnant kalau breast tak sakit ? Walaupun anak sorang tapi masih blur blur lagi sebab setiap anak berbeza kan 🥰 jangan kecam saya 🤍

18 Các câu trả lời

Saya takde tanda haha Saya keguguran bulan 2, nifas sampai bulan 4, darah stop 2-3 hari lepas tu berdarah balik selama seminggu... lepas seminggu tu takde bleeding dah sampai bulan 5 macam tu..saya macam tunggu period datang sebab nak merancang untuk hamil lagi sekali.. hari tu jugak la suami insist cakap saya dah mengandung so dia suruh saya beli upt.. Naik double line dan masa tu saya dah mengandung 5 minggu rupanya 😂😅 Alahan saya mula datang masa saya mengandung 8 minggu sampai 16 minggu.. Alahan biasa-biasa je.. lembik jugak lah sebab makanan masuk semua keluar 😅

tanda2 saya pregnant sy akan nampak gemok bdn naikk lepas tu area areola( lupe name dia ) dekat payudara tu akan gelap makin besar dri biasa dah sensitif lau sentuh . gitu la masa preg anak pertama n yang kedua pon mcm gitu jugak cuma dah tahu ngandung tu bdn jadi susut sikit y kedua kali ni ..

saya awal pregnant sensitive mmg macam tissue, sampai husband pun menyirap hahaha sikit sikit nangis, lepastu suka nak berkepit je ngn husband.. kalau dari segi badan macam nak period pain, sakit kaki perut lenguh badan tapi tk lama pun, after 2 weeks baru check upt.

saya rasa mengantuk yang teramat sangat. selalu tido jam 1 pagi. time pregnant pukul 9 dah mengantok. kerap kencing, lapar setiap masa, breast rasa penuh dan sensitif. rasa nak period tapi tak period2

both pregnancy sy xde simptom breast sakit atau mild cramp. morning sickness pon sy xde sampai sy bersalin. 1st baby sy test sbb delay period. 2nd baby sy test sbb susu bdn drop teruk

saya masa hamil mula2 aktif sangat. angkat berat 10kg setiap hari semua x tau pula mengandung awal2. masuk second trimester dah start letih, dan sakit pinggang huhu

ye stiap anak berbeza ❤️sy anak sulung dlu tak rse breast sakit pon, ank kedua bru rse sakit. dh la c abg tgh mnyusu😅 lg brtambah sakit.

sy xde Alahan sblum tau mngndung cuma rasa letih mengantuk je bru bngun tdur pun rasa nk tdur lgi mcm x puas tdur dn kerap rasa lpr

breast sakit n craving mcm²..klo x dpt mknn boleh mengamuk n nangis..tp alhamdulillah x de alahan muntah or pening2

normal sis. ada orang tak ada tanda langsung kecuali period tak datang.