Alahan semasa hamil?

Holla Mommies, semasa anda hamil pasti anda mempunyai bahan alahan dari segi bau, muntah - muntah, pening dan banyak lagi. Tapi bau apa paling busuk bagi mommies masa hamil? Apakah cara mommies untuk hilangkan alahan?

Alahan semasa hamil?
28 Các câu trả lời

bau bakso mak mertua... tak tau knpa, tpi memg bnci sungguh... tpi lepas jek ank lahir and umor setahun lebih, ank suka sgt2 makn bakso nenek die...😑 pdhal msa dlam perot bnci sgt2 dah klua suka pulak die...

bau minyak wangi paling sy xsuka skrg ni😔dulu sy la pengemar beli mnyak wangi😊tp skrg bila bau dia,sy rasa nk marah je kt org yg pakai mnyk wangi🤮sbb sy akn rasa nk muntah🤮

semua bau kcuali bau bdan sndri 🤣 bau ikan.. bau ayam yg mentah2 atau tngah goreng . bau parfum bau masakan trutama bau tumisan dn gorengan.. ikan atau mcm2 smua lah sy xsuka .😭

dlu bau tumisan makanan yg d masak je rs bau busuk sgt2..😅✌🏻lepas tu amik minyak eo peppermint hidu dkt hidung baru rs lega..

Bau sambal, tumisan, bau nasi sedang masak. Cara atasinya, saya elakkan aktiviti masak / beli sambal lauk bertumis.

Bau tumisan, lauk gulai & makanan bungkus 💆🏻‍♀️ kena ada wangian atau minyak angin dlm poket selalu 🤭

bau nasi..bau nasi tgh masak..memang tak tahan..smpai tgok nasi pon loya dok rsa mcm nasi tu busuk sgt😣

bau air shower masa mandi.. husband cakap takde bau pape pun air shower tu, tp kite bau busuk ya amat 😂

bau jenis tumisan..bau suami lepas mandi..lepas tuu ambil minyak yuyi sapu kat hidung,baru reda sikit hehe

Tak boleh bau segala masakan nak² masakan tumisan, ikan kering, paling nak muntah bau durian. 😄