Cara turun kuning bayi

Hiii ibu² .. bby sy harini dh 13hariii.. diaaa lhirr 17hb ritu... Lahirr 36week jee . Dngan berattt 2.66kgg.. smpaii skrng bby sy msihh tinggi kuningg. Tdi cheeck 13.3. sdihh juga tngok ankk kenaa cucukk. Hari tu dh kenaa thannn 2hari di ward kuningg. Hmmm. Syy nkk tips untk trunkn kuning bayi ..... Skrng pun tali pusat ank sy punn blm tanggal. .. lmaa jugaa nk tanggal . Hrp ibu² dpt membntu sya. ..

2 Các câu trả lời

Hi. Anak saya pun kena kuning lama puan. 20+ hari anak saya kena dan pernah warded juga. Ibu perlu susukan anak dengan kerap. Masalah anak saya lambat turun kuning sebab tak kerap berak. So ibu cuma makan plum/ ambil buah yang boleh bantu anak kerap berak. Berkenaan tali pusat puan kena kerap lap tali pusat bayi dengan cecair putih yang klinik bagi. Pastikan jangan guna 1 keping kapas sahaja untuk sekeliling bahagian pusat. Atau nak tahu lebih lanjut cara mencuci, bertanyalah pada nurse yang assists kita. Moga bermanfaat. #TAPactiveusers #TAPSupermoms

sy ank first bsalin 36 week jgk sis...baby sy prolongjaundis sebulan baru dia bebas kuning....ikut baby jgk sis...ade baby cpt trun kuning klau kite buat petua dulu2...baby sy mcm2 petua buat tp lg naik......last2 sy menyusukan dgn kerap je....bila besalin 36 week spruh baby hati dia belum matang...sbb tu kuning turun lambat sbb dye nk proses tu lambat......ank sy pon penah warded juga....sis jgn risau....yg penting kerap mnyusu dan sis elakkan mkn mknn yg ade halia kunyit herba2 sume tu....