Tanda pregnant

Hii im newbie .. Nak tanya mommy mommy dalam ni apa tanda tanda pregnant eyh sebelom miss period .. Sayaa baru je kahwin n sekarang rasa xsedap badan jaa .. Boleh bagi pendapat tak tanda tanda hamil?

28 Các câu trả lời

Sy lps sebulan bru thu pregnant .. sy mmg jnis kurg makan,n kuat berak wlupn mkn skit..hahaha..satu hri tu lps sbln sy rse mcm pregnant , sbb sy drive jauh ,pinggang sakot lain mcm ..esk nyw check ade 2 line.. Punya tk caya,3 kali sy bli pregnancy test tu utk check..mlm check dkt klinik plak

4y trước

sis dah period belum ni?

Sy dulu demam muntah2 cirit birit. X selera makan langsung. Ape2 air pun xboleh masuk mst loya. Berlarutan sampai 2 mgu sampai berat badan turun mendadak. Period sy mmg x stabil so x terfikir pun mase tu pregnant. Mak paksa cek upt bru tau pregnant.

Sy pon newbie.. masa tu belum taw sah prgnt.period lewat dlm 12hari. kerap sakit perut mcm nk period. Bila nk buang air kecil sakit sangat.rasa nk muntah n badan rasa letih lain mcm jer.. setiap org lain2 situation.

5y trước

Rasenya lbh baik pergi klinik dan check. Sekurang-kurangnya boleh tahu tahap kesihatan diri.

Sy tak ada tanda,siap boleh berbasikal dan berlari tiap hari,cuma period lambat 2 minggu la. Baru cek upt. Alhamdulillah pregnant setelah tunggu 8 tahun lebih :)

Saya masa tuh , demam .. Sakit kepala , jantung mcm laju , muntah² badan rasa loya mcm dok jadi pemalas dah sikitt , alhamdulliah sekarang rezeki no2 saya .. Dah 9weeks+ saya preghnat .. 😊

Saya dulu masa seminggu sebelum period, tetibe je pening kepala. Lepastu asyik sakit perut je macam nak period. Ingat kan simptom nak period rupanya pregnant 🤭

sy dulu asyik kecing je.. pahtu prut cramp.. bdn cm tnde2 nk priod cm breast bgkak... xsdp perut.. igt nk priod .. last priod hjung bln 3 bln 5 br cek upt... double line . 🤗🤗

Saya rasa x sedap badan, breast sakit mcm nk period, rasa cramp mcm senggugut, badan berangin, rasa penat asyik nak tidur je, sakit kepala, sensitif cepat terasa 😃

Kalau sye...sye bukan jenis yg suke tdoh kat tmpat kje...tapi lepas sbulan kawen....saye asik nak tdoh jee...baru smpai kat tmpat kjee..da rase gantok .....rupe2nye pregnant

Kalau saya masa mula2 tu demam sikit. And lepas tu badan rasa macam nak demam je. Mengantuk and pemalas pun ye jugak. Body temp pun naik sikit. Jantung jadi laju