First ?

Hii. Ada tak kat sini yang bakal melahirkan baby pertama. Ape perasaan? Saya due date bulan 12 ni, tp hati ni rasa Happy bercampur takut je. Cmana laa nanti dia jahit kat bawah tuu. Ngiluuuu. Terbayang kdg sebelum nak tidur. ? sebab takde pengalaman lg ?

68 Các câu trả lời

Saya pun 1st 28/8. In shaa allah banyakkan membaca, bersalin dgn tenang n so on.sy suke info2 'hypnobirth'. Imagine diri kita mcm bunga nk berkembang masa contraction. Mmg semua ibu neves tp in shaa allah berakhir dgn excited n kegembiraan.😊😊

Sye due bulan 11...adik baru je bersalin 2 minggu lepas...hehe...die ckp xyah pike sgt lah...Sebb apa yg kita bygkn xkn sama apa yg kita akan rasa nnti...😅😅...so relax je...enjoy je first prengntcy ni...😍😍...

Sy pon frst baby ..due 16/8 ..baby twins❤️kadang² adela jugak rasa berdebar² tuu ..tapi lebihh byk rase xsabar nk jumpa twins ..heheheee ..doakan moga dipermudahkan yaa mommy² semua😘

Hai, saya pon baby first ni, perasaan takot tu semua ada, fikir positive jer ni, semoga Allah permudahkan masa nak bersalin nanti, ni tengah tnggu hari jer nak bersalin, skang 38weeks dah😊

5y trước

Hehe. Semoga dipermudahkan sis. Aamiin ☺

InsyaAllah,semoga dipermudahkan semuanya..saya bru je 10 hari bersalin..dulu saya pon sama macam awk,macam2 pikir..tpi Alhamdulillah,Allah permudahkan..yang pasti banyakkan berdoa ye..😊

Saya pun nervous juga , biasa LA anak first kita pula Ni. Byk benda kita fikirkan. Saya due 25/12/2019 Ni . Just think positive throw negative OK. We can do it 💪🏻 .

Saya pun first baby..due date hujung bulan 9 ney..nervous tu memang ada..tp si kecik molek ney asyik ajak main tendang2 je dlm perut tak sabar pula nak tatap wajah comel dia..😊

Excited xterkata...Anak first and bakal cucu first jg dlm kedua belah kluarga sya n kluarga husband..InshaAllah berjalan dgn lancar dan dipermudahkan..Due date 16/11..

5y trước

sama laa dgn sye. anak first, cucu n cicit first dua belah keluarga. alhamdulillah selamat bersalin 1 Syawal haritu ☺

Sy pun baby pertama..due 24/8...happy campur berdebar...dapat tahu lak baby sonsang huhu..doakan moga kita semua dipermudahkan dengan selamat dan sihat😊😊

5y trước

Sama la due date kita . Saya pun 24/8 juga

Excited. .tapi org ckp. just pk n byang yg baik2. .In Shaa Allah apa yg kita pk itu yg akn terjadi. .mudah2an kita semua dipermudahkan ya n selamat ibu dan baby. 💖

5y trước

Amin3 ya robbalamin. Semoga kita & baby sihat, selamat dan panjang umur selalu .amin3 ya robbalamin