baby kuning

hi, ada tak utk kasi kurang kuning baby cepat? ??? baby saya kuning makin naik and hrini dh kena tahan dlm wad ??? cmna nak kasi kurang kuning cepat, tak sanggup duduk dalam wad lama2 ??? pleaseee tlg saya

116 Các câu trả lời

My second baby smpi abis pantang still kuning.. bg susu ibu je selalu setiap 2 jam..bg baby berak..tu je cara kuning turun..jgn riso..kt spital lg cepat turun bila dgn lampu tu..jgn lupa pam bg kt nurse suruh bg anak... jgn makan kunyit and pape yg panas.. be strong

Kerapkan menyusu.. Ibu kalau makan jangan ada bawang, lada hitam, halia, kunyit, rempah sup ke.. Kalau sup, mmg betul2 kosong.. Ni nurse sendiri yg cakap.. Saya minum air peel fresh oren. Insya Allah, kuning cepat turun, luka cepat sembuh, sembelit pun kurang

Sis darah O ke. ? Kadang kalau mummy darah O mmg payah . Anak sy hari ke 20 baru hilang. 3 kali admit wad . Paling tinggi 253 . Sampai sy campur susu Formula . Sbb nak bg dia berak .bby berak je selalu kuning hilang la . Sebab kuning ni dia buang dari najis.

5y trước

Mummy berdarah O bby ambil masa untuk hilang kuning. Klau bby darah O senang. Klau bby darah lain ambil masa sikit la . Nurse n dr yg cakap

Dijemur dan disusuin banyak2, kalau kuningnya makin kentara biasanya diminta ambil darah bun.. Kalau bilirubinnya tinggi biasanya ntar disinar gitu di rs debaynya, tapi kalau ga parah kuningnya bisa dijemur sendiri dirumah dan disusuin banyak2

5y trước

Ga papa kasih sufor bun, dicampur aja.. Asi sufor asi sufor, anakku kemarin sampai pake sufor juga krn asiku kurang banyak. tapi krn udh terlanjur kuning banget bilirubinnya tinggi jadi akhirnya nginep di rs di sinar disana..

Pemakanan sis sendiri pn kena jaga juga.. Xbole buh halia bnyk sangat dlm sup misalnya.. Bnyk yg kena pantang bab pemakanan ni mostly yg bg full bf.. Sbb apa yg kita mkn tu la yg kita bg kat baby.. Semoga anak sis sihat walafiat selalu. 💞

5y trước

Btl tu.. Ada kala petuah org lama msh bole di aplikasi kan ☺

Baby bunda umur berapa? Kalau newborn diasiin trs atau ksih formula min 1,2 jam sekali Tp kalau umr 1 bulanan baru kuning, lgsung kdokter anak aja, buat mastiin kenapa, krn diumur segini da obat yg dikasih buat nurunin kuningnya.

Daun durian belanda 2 kali sehari pagi dan ptg Amik daun durian belanda lepas tuh ramas2 dalam air panas baby..and mandikan ..sye jaga anak sedra sye kuning tinggi mandikan dngn daun durian belanda terus turun x payah masuk wad

Say anak 1st dulu,baby sebulan baru kuning dah xde.ikut baby jugak.ada yg cepat Ada yg lambat.yg penting,kerapkan susu bayi. Top up susu formula kalau susu ibu kurang or xde susu. Say dulu susu kurang.tambahan say darah O.

Cuba bg susu formula sis..ni misi yg suggestkan sbb klu bg susu formula baby akn kerap kencing n popo..kuning akn cpt turun kalu baby kerap kencing n popoo.. semoga baby cpt sembuh yet sis

Waktu ank saya kuning dlu, sy kerap nyusukn anak. Petua lain saya cuba, saya mndikan ank dengan daun dukung ank. Mendadak turun kuning. Saya guna 2 cara tu je. Alhamdulillah berkesan. 3 ari je kena kuning