Pengesahan Kehamilan & Early Scan

Haritu Saya Buat UPT Sendiri Di Rumah Tapi Line Samar2 , So Saya Pergi KK , Nurse Tu Suruh Saya Buat UPT Jugak , Tapi RM10 Dikenakan , Saya Pon Buat Jelah Dan Disahkan Pregnant , Lepastu Saya Tanya Nurse Kalau Nak Scan Baby Macam Mana , Dia Suruh Saya Pergi Swasta Buat . Memang Kat KK Takde Early Scan Ke ? Dia Hanya Mengesahkan Saya Hamil Dengan UPT Je

1 Trả lời

Kk mmg tak ada buat early scan. Kena ke swasta utk sahkan kehamilan. Lepastu scan confirm nmpk kantung, janin & jntung, baru buat appointment di kk utk buka buku pink.

2y trước

Skrg xde dah mcmtu. Kk akn scan bila ibu pernah ada masalah kandungan shj utk awal2 ni. Klu awk takde pape prblm, kena ikut jadual yg kk bg nanti ya.