Minggu lepas upt negatif di kk, minggu ni buat kat rumah positif

Semalam dan hari ni buat upt dan naik double line, esok nak pergi kk utk buat pengesahan...cumanya saya takut bukan pregnant, sebab minggu lepas dah pergi buat upt kat kk tapi negatif, and doktor buat ultrasound pon rahim saya kosong...ada tak mommies yg pernah alami macam saya? #firstbaby #ingintahu #firstmom

Minggu lepas upt negatif di kk, minggu ni buat kat rumah positif
6 Các câu trả lời

Baru dapat line samar minggu ni memang normal la kalau minggu lepas negatif sis. 😊 kalau esok sis gi kk pun memang tak boleh buat apa sebab kalau scan pun masih belum nampak. Pendapat saya kalau sis nak buat pengesahan pun tunggu sampai upt dapat double line terang. And gi klinik buat ultrasound. Bila dah confirm nampak janin baru sis buat appointment dekat kk 😉

11mo trước

Ooo ok paham2...terima kasih awak

sis pantau je upt hari2,upt tu biar terang dulu sis,baru pergi scan,kalau pudar mcm tu biasa awal lagi,buat rugi je kalau pergi scan,mmg tak nampak apa2..end up doktor suruh balik jugak, tunggu dlm 2 minggu lagi,kalau upt masih positif,bolehlah pi scan, semoga ada rezeki sis

11mo trước

ye betul, pegi awal² nanti doktor scan klau X nampak, hati kita pulak yg gundah gulana X senang duduk.. sabar ye sis, jaga diri elok²

Saya pun pakai upt ni . skrg tgh berpantang utk anak 1st . . Better check time lewat period dan test air kencing yang 1st di pagi hari . . InshaAllah kalau ada rezki pasti double line . Percaya pada Allah .

Awak time g kk tuh dh delay period brpe hri ya sbb sye period dh delay 5 hri tpi upt negative.,pgi tdi ad pergi kk pon still negatif jugk tpi doc x de lah pulk ultrasound dia suruh blik dan mkn folic acid

11mo trước

@Husna Roza period awak sblum nie regular ke x? klu regular, ptutnye da jelas double line tu.. klu irregular memg slalu lmbt sikit detect preggy tu.. klu awak was2, bley peg dptkn 2nd opinion kt klinik swasta..

Better tunggu sampai line pekat baru g scan. G awal2 pun tak guna. Kadang tak nampak lagi. Nt buat hati kecewa jee

11mo trước

Ok baik, terima kasih🥰

buat upt tu smpai line 2 terang