ORANG GAJI TAK BERBAYAR

Harini sya nk buat luahan hati , sya tinggal serumah dengan kak ipar (J) . Sebelum pregnant mngemas memasak dekat rumah ni semua sya yg buat tapi bila dah pregnant ni pergerakkn sya terbatas suami yg bnyak mmbantu sebab sya mngalami alahan yg sngt truk jadi tugas sya bnyak suami ambik alih tpi paham2 jela kan orang laki klau mngemas mcam mana ala kadar gitulah . Sbb sya pula dh terbiasa dari kecik kemas bersih xboleh persekitaran yg agak kotor sya jadi xselesa jadi nak xnk sya kena gak usaha kemas kt dapur tu bgi elok , sapu rumah apa semua . Sjak dua mnjak ni sya tgk kak ipar sya ni makin mnjadi2 . Dia nk gi keeja suami msak untuk dia , dia balik kerja pagi untuk mkn suami msak untuk dia . Dapur dh jadi mcam apa pon dia xambik kisah mkn pon kdang2 pinggan xbasuh balik kerja mlm pagi tu masak maggi pon bekas xbasuh dapur xlap kupas2 bwang tinggal gitu ja kt dapur . Rumah tak pernah sapu . Apa ingat kita ni org gaji nk tolong dia kemas basuh apa semua . Kdang2 ngadu kt suami pon suami cakap xpela yunk dia dh tebiasa hidup bujang kita ada ni kita tolonglah . Msalah bnda dia terbiasa jadi gitu . Nk bercinta pndai pula cakap nk kawin apa semua tpi rumah apa nk jadi ? Kena cari suami surirumah lah cari suami yg rajin kemas memasak apa untuk dia . Hmmm geram kita suami pula asyik belahkan kakaknyaaa apa nk buat xtau laaa

6 Các câu trả lời

Ssah jg cmtu...tp husband sis mmg kne tegur la kkak die..mne blh cmtu..smpi bile die nk bia je..sy pnah dduk dgn ank buah..tp umo lbih kurg sbaya dgn sy...sy xkn tegur..sy suh hsbnd y tegur..rumah kite sis..kite ad hak nk jge bg elok sume...bincang baik2 dgn hsbnd ye..☺️

5y trước

Alhamdulillah klu cmtu...sis Saba ckit ye smpi pndah..pastu xde sakit Mata dh tgk kak ipa cmtu...klu dr dlu mmg cmtu..rsenye kkak ipa sis la y xnk buat sume tu..😅😅😅

Pndah uma lain jek sis.. Sy pun kalo jd sis, sy xley hdap org pgotor cmtu.. Bole stress. Da laa tgh mgndung,.. Uishh.. Selisih laa.. 💆‍♀️

5y trước

Umo dh 36 sis tpi gitulah sbar jela. Ni pon harini suami cuti bwak sya gi checkup kak ipar pon cuti tahu dia tnya apa , bngun2 tido pkul 1 lebih tadi dia tnya siap msak dh ka lpar ni nk mkn . Berapi telinga sya dngar . Mak sya pon janda dh 10 tahun tpi msak kemas rumah tiptop xmcm dia hmm...

Baik bertindak sblum berslin. Nty da ad ank dlm pntang lg stress. Mna nk kemas rumah. Mana nk urus ank. Nk urus diri. Suami kena main peranan.

5y trước

Now kami dlm proses pindah rumah biar kak ipar duk rumah ni. Biar dia tahu rasa mcam mana rumah xdak org jga . Tpi suami pernah cakap yg dia duk ngn kakaknya dlu sbelum kawin gi dapur tgk kuali berkulat . Tu pon tadi sya bru ngadu ngn suami , suami mrah sya sbb cakap psal kakak dia . Dia kata sya xdak hak nk tegur hmmm . Sabar jela sis . Rasa sedih gak tmbah2 tgh pregnant hmmm

samala sy lagi teruk kak ipar sy ada laki ada ank jg lbh truk dari kak ipar sis

5y trước

Tu sya ajk suami berpindah nasib suami setuju

Melampau mcm tu.. Hmmm

5y trước

Mmg melampau !!! Now kami dlm proses pindah rumah biar kak ipar duk rumah ni. Biar dia tahu rasa mcam mana rumah xdak org jga . Tpi suami pernah cakap yg dia duk ngn kakaknya dlu sbelum kawin gi dapur tgk kuali berkulat .tadi ngadu ngn suami pon suami xsuka sbb sya cakap psal kakaknya . Dia cakap sya xdak hak

Sush gak ye bila kak ipar yg mnumpang kita nk tgur pun mlu sb dia lagi tua kan .

5y trước

Insyaallah sis amin