Baby kuning lama…

Hari ke 19 baby kuning maintain 12. Dah cuba buat mcm2 masih sama lagi. Doc ckp hari ke 21 if still sama kena ambik darah. Apa lgi petua boleh buat. Saya sedih and kesian tgk baby asyik ambik darah je 😢 Update: dah ambik darah tadi.. sedih tgk baby kena ambik darah 3tube kecik tu. Semoga semuanya baik2 je 😢

30 Các câu trả lời

sy pun anak prolonged jaundice puan walau dah buat macam2.. tp 1 sy tak jaga, susu. silap besar kan. yg utama tk jaga tp buat yg lain mcm2. utk sy anak seterusnya mmg sy nk fokus bab susu je, siang & malam 24jam mmg nak bg susu tiap 2jam. kalau boleh usahakan tiap 1jam sampai jaundice anak turun. masa sy dulu tk tahu, anak jaundice kn kuat tidur, susu 2 3 jam sekali, susu kejap tk sampai 10min tk kejut anak elok2, lyn je dia tidur tkmau bangun tkpe, itu yg kuning tk turun susu tk jaga. 1oz tu tak habis la selalu 1x minum. silap sy harap puan husband & org keliling boleh jaga jadual susu anak elok2. 1jam @ 2jam tu dr pukul brp mula susu bkn habis minum baru start masa. mommy jangan sedih2 ya insyaallah anak ok je