Baby kuning lama…

Hari ke 19 baby kuning maintain 12. Dah cuba buat mcm2 masih sama lagi. Doc ckp hari ke 21 if still sama kena ambik darah. Apa lgi petua boleh buat. Saya sedih and kesian tgk baby asyik ambik darah je 😢 Update: dah ambik darah tadi.. sedih tgk baby kena ambik darah 3tube kecik tu. Semoga semuanya baik2 je 😢

30 Các câu trả lời

sis try bgi mandian herba cina dgn air kucai, pstu bgi titis anggur hitam kt anak skit je, kerapkan susu n klu bole bgi susu fm kt anak jgk , mcm sy kerap bgi susu fm cmpur bf anak, mmg kena kjut anak bgi susu slalu, insya allah hilang kuning, ni petua sy hilangkan kuning anak sy mse newborn dlu

1mo trước

sorrryyyy, jangan bagi apa apa dekat baby selain SUSU :( setitik ke apa ke sikit ke takboleh. dah tahun 2024 ni masih ada lagi macam ni.

Dulu anak saya pun sama kuning lama 14hari ++ last choice dr amik darah hati la air kencing la and haritu dokter ada miss nak amik darah . Tapi saya tak bagi sebab kesian bby dia baru je amik darah . So saya biar je kuning anak & same time saya mandi kan bby dengan daun kuchai

kerapkan susu sis saya anak kedua haritu bagi susu badan kuning tak turun bagi susu fm alhamduillah kuning turun sikit2 saya stopkan dulu badan lepas kuning baru bgi balik and kalau nak bgi susu kambing pun boleh try sis anak saya haritu seminggu juga kuning ulang alik 🥴

1mo trước

Ok sis.. saya baru try fm and nervous takut dia tkleh terima susu fm or takut nnti dia confuse susu badan pulak 😣 harap semua dipermudahkan..

sis boleh perah susu badan n letak d botol tgo brpa Oz n pastikan baby kena bngun stiap 2 jam/2oz utk Susu.. klu Susu badan tak cukup bole top up dgn FM buat masa Ni . tpi bagi selang contoh 2, jam pertama Susu Bdn n strusnya FM.. sbb Susu Bdn Besa baby CPT lapar..

sye aritu ank first mandikan dgn air teh.. then gne susu formula bg ank mnum smpai berak dia jadi kuning.. lme lme oke dh kuning dia xsmpai smggu… susu bdn n susu formula.. sbb susu sye pon mmg drop ank pertama

Susu badan ke? Masa ank first sy minum susu kambing 10minit sebelum susukan anak. Pastu bgi formula campur susu higoat sikiiiiiit je dlm susu anak. Tak sampai 2w ank habis kuning

cuba try petua mandikn baby guna rumput dukung anak...anak sya pn tinggi kuning 230 tpi syukur guna rumput dukung ank..dalam seminggu kuning baby dah tak ada sudh😊...

1mo trước

Dah try 5 hari straight masih sana.. skrg saya cuba mandi dgn daun kucai pulak and tgk reading dia mcm mana..

sama la ank kuning....pastu arini bru try selang nyusu dgn susu fm sbb susu bdan xckup...pastu...mandi dgn air daun blimbing buluh...alahmdullh...mkin ok

pergi famasi beli ubt titik untk dmm kuning..ank sy pkai yg tu ja kuning turun...klau di pulau pinang boleh dpt kn di klinik chik pokok sena...

Cuba cari produk kautsar .. dlm tt ada jual .. mmg recommended ntuk baby jaundice .. alhamdulillah ank sy minum 2 3kli mmg trun byk ..