Baby kuning lama…

Hari ke 19 baby kuning maintain 12. Dah cuba buat mcm2 masih sama lagi. Doc ckp hari ke 21 if still sama kena ambik darah. Apa lgi petua boleh buat. Saya sedih and kesian tgk baby asyik ambik darah je 😢 Update: dah ambik darah tadi.. sedih tgk baby kena ambik darah 3tube kecik tu. Semoga semuanya baik2 je 😢

30 Các câu trả lời

Sama sis. Sy smpai sebulan lbih bru btl2 ok. Siap kena ambil darah dri tgn tu dua kali sbb nk check fungsi hati. Mmg x sanggup tgk klu ambil dri tgn , klu dri kaki ok lg tp klu trpksa juga kena ambil darah nti sis doakn ja spya ank sis kuat. Mmg xda cara lain kena kerapkn susu ja klu blh setiap jam & bgi bngun supya bila aktif cpt berak. Pantang mkn kunyit, halia, blackpepper tu yg dr gtau sy la blh try je. Dlu lepas 14hari masih tinggi juga, sy dh plan nk sewa lampu tu tp dr x recommend sbb dh 14 hari, reason x recommend x tau juga sy x tnya. Sis blh tnya dr dlu klu ok utk guna lampu tu

1mo trước

Insyaallah turun juga kuning tu sis, kdg mmg ada baby yg lmbat turun kuning tp akan turun.. ada juga org recommend suru mandikn itu ini, mnum susu kambing smua tp smua tu sy x ikt sbb tkut jd lain2..sy just jaga mkn/mnum sy ja sbb apa kta mkn/mnum effect dkt susu juga..