Baby kuning lama…

Hari ke 19 baby kuning maintain 12. Dah cuba buat mcm2 masih sama lagi. Doc ckp hari ke 21 if still sama kena ambik darah. Apa lgi petua boleh buat. Saya sedih and kesian tgk baby asyik ambik darah je 😢 Update: dah ambik darah tadi.. sedih tgk baby kena ambik darah 3tube kecik tu. Semoga semuanya baik2 je 😢

30 Các câu trả lời

Fokus awak just keep on bagi susu. Tu je. Jaga jadual susu baby setiap 1-2 jam. Tak perlu buat benda lain. Simpan tenaga dan dapatkan rehat yang cukup untuk susukan baby. Rawatan jaundice 2 je. Melalui penyusuan dan Fototerapi. Ada bajet lebih boleh sewa lampu Fototerapi. Be strong mommy 🌹Anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Saya faham situasi dan perasaan awak. Get well soon

1mo trước

@TT (anon), I see. Good job on seeking doctor's advice mommy🌹Saya waktu ni pun sama, ikut advice paed. Jadual susu tu yang penting awak. Newborn takde istilah siang atau malam. Susukan setiap 1-2 jam tu bermaksud dalam masa 24 jam. Betul2 kena jaga, tak boleh culas. Makin kita drag jadual susu, makin tinggi peluang untuk bilirubin baby menaik. Masa anak saya jaundice, saya dan suami masing2 set alarm every 2 hours. Memang tak cukup tidur. Tahap penat tu, sambil duduk borak pun boleh tertidur kami berdua. InshaAllah you can do this mommy🌹Berjuang sama2 dengan suami. Kalau ada family members yang lain, minta support mereka juga.