working mommy dilemma

Hai,sy nak tanya: pada minggu kehamilan yg ke berapa sesuai utk ambil cuti sebelum bersalin kalau yg masih bekerja ni? Atau tanda2 yg macam mana baru sesuai ambil cuti ya?

2 Các câu trả lời

Tak perlu ambil cuti pun tak pe . Cuma prepare barang untuk ke hospital siap siap . Kalau sakit nak bersalin , tak de lah sakit tu terus nak keluar anak , ambil masa juga selalu nya . So kalau awak ditempat kerja , insyaallah sempat lagi nak ke hospital . And cari sesiapa yang boleh bantu awak untuk hantar ke hospital incase awak sakit masa kat pejabat .

5y trước

Thanks. Sy ni first tym preg..jd tak tau apa2 😂

Sy kerja sampai admit, 38w. Mmang xnak ambil cuti awal. Tp prepare semua barang siap2 dalam kereta. In case rasa nk bersalin, drive terus g hosp . Lagipun famly semua dekat. Kalau stay jauh dr family, better kot ambl cuti awal

5y trước

Memang ada betul jg..thanks ya😉