Baby meniarap

Hai..saya nak tanya normally baby akan meniarap pada umur berapa ye..anak saya dah 3 bulan 16 hari. Tapi masih belum meniarap lagi. Apa yang boleh saya buat untuk bantu dia meniarap ye... Saya selalu tummy time dengan dia tiap pagi tengah hari & malam.. Dia pun dah boleh tegak kan kepala, keras kan kepala dia & angkat dada dia macam push up tu..

3 Các câu trả lời

Thank you mommy semua.. Malam tadi jugak anak saya dah pandai meniarap.. Dia macam Tahu2 je ibu dia dok tunggu bila dia nak meniarap 😅😅😅

5mo trước

Syukur 🥰

setiap baby milestone tak sama, ada yang cepat ada yang lambat. yang penting teruskan bagi rangsangan

Tak perlu rushing.. Kalau 9 bulan belum pandai meniarap, itu baru masalah dan kena rujuk doktor.