5bulan belum boleh meniarap

Assalamualaikum..hai mommies , ada x anak² mommies macam anak sy ni, dah usia 5bulan tapi masih belum boleh meniarap lagi, waktu tummy time pun dia malas nk angkat kepala dan xtenang buat sesi tu, padahal kepala dia dah keras sama mcm nk pusing badan utk meniarap pun macam malas² berat gitu, lambat meniarap lambat lah boleh merangkak berjalan semua tu kan?

5 Các câu trả lời

takpe sis.. bgi dia masa.. ank sy masa 4bulan dh boleh neniarap.. tpi bila masuk 5bulan dia jadi jrg2 pulak meniarap nye 😅 dia lebih suka lompat2 pulak . sabor je lah .

1y trước

Oww anak sis mcm tu pulak, lain2 perkembangan kan

Jgn risau sis..dia akn meniarap bila tiba masanya..ank sy nk msuk 6 bulan bru boleh meniarap..cuma kerap2 buat tummy time Insyaallah boleh

1y trước

OMW yeka mmg kene selalu tummy time lah ni .. tq sis

Kne slalu tolong dia. Tummy time letak mainan yg menarik perhatian dia yg sda lampu2 ke, takpe slow2 ye

1y trước

itulaj lps ni sy kene rajin tummy time kt dia tq ye sis

ank sy 6 bulan baru pandai tiarap sis..sbb bdn die semngat itu pun bantu die.

1y trước

oww mungkin anak sy pun camtu jugak xpela kalau dah ramai kata normal alhamdulillah tunggu jela huhu

anak sya pun 5blm tiarap lgi..tpi dia suka berdiri dan smbil mo bejln..

1y trước

ye sama jugak huhu