buku pink/ check di swasta

hai..maaf menganguu saya x tahu nak cari siapa nak tnye awal2...1)adakah perlu untk mendptkan buku pink .?...sebab saya ada tanye.dan kebanyakan kata perlu ada buku pink nanti senang nak check dgn hospital kerajaan kalau ada apa2 berlaku. 2) dlm masa yg sama saya cadang nanti nak melahirkan di hospital swasta.?...jadi saya confuse ...saya kene check up dua kali ke setiap bulan di klinik kerajaan (untk dptkan buku pink dan pemeriksaan ) dgn klinik swasta (unutk saya melahirkan nanti)...harap ada yg memberi penjelasan...terima kasih❤️

1 Trả lời

klinik swasta mmg xd buat buku pink sis . sis kne prgi kerajaan juga buat buku pink . sis apoinmnet shje d kk kerajaan . klau sis brcdg nk brsalin swasta bole je nk dkt2 nt buat pendaftaran . klau sis punye kndgn xberisiko bole daftar lps 7bln . klau brisiko bole daftar 5bln ke ats . xd msala . asl kn sis kne buat buku pink sbb pentg tuk tahu msala kndgn n mommy mse preggy. tu je .

5y trước

ye same1