Buka buku pink

Sy first time mama. Sedang hamil 8 weeks. Dah confirmkan pregnancy di klinik swasta. Buka buku pink boleh buat di swasta x sb sy plan nak check up di swasta je nanti.

14 Các câu trả lời

Saya pergi check 12 weeks dkt swasta niat nak buat buku pink lah tapi bila settle semua kata nya next dtg lagi baru dpt buku pink 🥺 mmg mcmtu ke ? Sebab saya anak first tktau apa2 hahaha husband pun tertanya2 sedara2 lain semua check up kerajaan .

boleh..saya buka dua2 di KK dan swasta..tapi buku pink swasta saya buka kandungan 6 bln ke atas..sbb jimat sikit kos check up di swasta..plan nk bersalin di swasta..if ada masalah kandungan kena tolak ke gov at least buku pink KK pon dah ada

andorra bagus sebab ada apa² masalah pun dorang bole settleka tak macam lain pas pas dekat hos gov . tapi kos dia je la. yang biasa je rm3000 lebih tu tuk ibu, belum masuk caj baby .

Boleh ja tp nanti kalau ada komplikasi masa nk bersalin and hosp swasta taknak amik risiko dia akan tolak kita p hosp kerajaan , time tu susah sikit la kot

bleh ja...klu mmpu dri segi kewangan...tp klu ad apa2 msalh pda kndungn or ibu, nt hospital swasta susah nk terima...

4y trước

klau ada masalah...awal² lg diorg akan refer ke gh...check up bulanan boleh je kalau nak continue dgn swasta...xde masalah

boleh je kalau mampu. standby duit je la utk consultation, ubat dll

boleh je.. macam sy buka dua² , swasta pon sy buka kk pon sy buka.

Boleh, cuma bayaran jela mahal sikit. Kalau mampu apa salahnya.

bole je kalau dekat area semenyih , andorra paling bagus

lebih baik check up di klinik gomen