Checkup Ibu Anak

Hi mommies, nak tanya siapa siapa ada info atau pengalaman. Boleh ke: 1. Buka buku pink di KK, tapi check up di klinik swasta (kekangan kerja) ATAU campur check up swasta & kerajaan. Contoh : start 7/8 bulan, check up di kerajaan sahaja 2. Buka buku pink di klinik swasta, tapi check up di kerajaan atau campur. Terima kasih sudi share dgn first timer :) #bukupink #pregnancycheckup

1 Trả lời

Saya buat yang no. 1 - buka buku pink di KK, tapi check up di KK dan klinik swasta. Hati rasa aman sikit pasal klinik swasta mesti ada scan setiap kali pegi. Doktor KK tak scan pun bila saya buka buku pink. Saya rasa saya akan teruskan check up swasta + KK.

3y trước

Jadinya tak ada masalah campur la kan. Saya risau takut nurse di KK tak terima kalau campur campur (in case details tak lengkap etc). Terima kasih share ☺️