Kekerapan menyusu bayi newborn

Haii. Sy first mom 😊 dan baru bersalin seminggu.. Boleh share tak kekerapan ibu susukan bayi newborn mcm mana. Siang tiap berapa jam n malam tiap berapa jam. Thanks

4 Các câu trả lời

hi awak. kita feed baby ikot demand baby kita. mean ada baby setiap 1jam sekali nak susu. ada baby setiap 2jam sekali nak susu. awak boleh belajar tentang feeding que baby. kita ada 3jenis feeding que. dekat situ awak dh boleh tau setiap berapa jam baby awak nak susu☺️❤️

1y trước

Hi awak. Nak tanya tak bahaya ke kalau bagi sejam sekali ? Maksud saya perut baby tak kembung ke ? Maaf tanya sbb saya first baby tak tahu sangat 🥹 baby saya sejam sekali dah minta susu

baby sy masa newborn kdg2 setiap sejam stengah. kdg2 2jam. klau malam pernah lajak tido smpai 5jam. sy pon xkejutkan dia sbb sy pon mengantuk hahah. tp dgn syarat baby dah habis kuning..klau masih kuning paling lama 2jam je

bby kuning ke x? if yes, every 2h kejutkan & breastfeed bby sekerap yg mungkin. if not, every 2-3h should be ok. depends. ikut demand bby sis. btw, tahniah sis! selamat berpantang.

ikut demand. anak sy dulu breastfeed sejam sekali pun ada masa siang. malam dua jam sekali. bila habis pantang baru dpt rehat sikit sebab jadi dua ke tiga jam sekali.