kekerapan bayi menyusu

hi bayi satu hingga enam bulan menyusu berapa jam sekali?

6 Các câu trả lời

2 - 3 jam kalau baby menyusu full setengah jam ke atas macam tu. Tapi baby saya cepat kenyang. Hisap dalam 15 minit atau kurang je. Lepas tu xmau dah. Tapi dia cepat lapar. Sejam sekali saya kena bangun tgh malam sbb dia nangis nak susu hehe

6mo trước

Bgslh klau bole smpi 15 minit. baby sy pula 5 minit je menyusu

Kalau breastfeed based on baby demand. Baby sy siang menyusu setiap 2 jam. Malam memang dia tak bangun. Tapi sy kejutkan jugak tiap 3 jam. Takut kembung pulak lama sangat tak menyusu

actually on demand, but kalau terlalu lama tak menyusu lebih 4 jam kena susukan, malam pun kena susu jangan skip biar anak tidur pula

Bergantung baby .. tpi jenis sy klau dia lama sngt tido sy yg akan bgi dia susu .

Brgantung dgn baby tu..klu baby lapar dia akn mnyusu

Bergantung pada baby..