Tak boleh tengok nasi

Haii, sape kt sni dari awal dpt tau pregnant smpai week 7 skrg ni rase loya muntah, makan apa pun xboleh especially nasi lah, masak nasi bau dia pun xboleh, bau org menumis bawang pun x boleh..kadang kalau dgr suami ckp jom makan pun terus uweerkk uwerkk??.. perut berkeroncong kelaparan. mampu mam biskut,tu pn x leh byk..lagi satu air masak pun sy xboleh mnum byk..bila mnum byk muntah balik sampai urine sy kaler kuning dari pg smpai malam.. korang ada suggestion x nk solve problem sy ni..1st baby ..

2 Các câu trả lời

Normal la tu sis, morning sickness. klu g klinik drg bagi ubat tahan muntah sja n vit. klu sy makan buah2 sja.

5y trước

msuk trimester 2, 4 bln.. baru ada selera klu sy.. huhu