nk bertanya

haii mommy2...nk tnya,setiap bln mommy smua naik bpe kg ye...sy bru je check up berat naik byk..last month 53.5kg...bln ni 56.8kg...Dr ckp naik byk..kena minum air gula...adoiii..xsanggup minum air sweet tu???

14 Các câu trả lời

Msa awal2 preg,berat ok,naik skit dlm 500g, nurse warning jgn naik lbih2 pas ni,kurangkn mknn manis,aih la wktu tu pla ujian mnimpa,rambang mata nmpk mknn manis2,tp terngiang2 pesan nurse , merelakan mknn2 tu jd santapan mata je,hingga la tmujnji kk seterusnya,timbang x naik mlah turun lak ,aih la.. nurse warning agi,bulan dpn kne naik 1kg mkn byk2 kit ..omangai,acaner nk buat tu..sbb dh tbiasa dh dgn rutin kawal nfsu..hrp2 naik la kg yo bulan ni..omak poning la😑

Nk selamat, kena Naik berat sebulan 2kg ja peruntukan...kalu Naik byk sgt takut kena minum ayaq gula la..so kena kawal pemakanan dlm situasi ni...so pandai2 la time checkup tu nk maintain berat bdn...😂😂😂 Sis berckp base on pengalaman n buat Ms la memg x minum lg ayaq gula..

saya pernah naik 8kg dalam 2minggu...minum air gula juaa laa, keputusan air gula saya okey ...so saya try hard juga laa kurangkan makan yang berminyak dan manis....tapi masih juga ad kenaikan...sekarang saya naik 2kg dalam 2minggu....saya dah 9bulan, berat saya 66kg...

5y trước

saya pun balik2 fikir, makanan apa lagi nak makan supaya berat tak naik....tanya dengan doktor, dia cakap makan makanan yang segar, sayur sayuran dan buah buahan...dah makan sama juga.

Every month naik 3kg sis. Hahahaha . dh 2 kali kena suru mnum air gula tpi gula masi normal dlm bdann.. Booking weight sy dlu 42.3kg skrg preggy 7bulan dh cecah 51kg . Nak kena diet mkn siitt. Spya bulan depan checkup tk naik lbih 2kg huhuhu

Samela..sy pn berat naik byk..bru 2mnggu naik dekt 2kg..huhu..udh 2x minum air gula.. alhamdulillah xde pape..dktr pesan nk mkn blh..tpi mlm jgn mkn yg bert2..pastu lewt mlm..🤗

Klu baca dlm buku pink, above 20 weeks berat boleh naik 2kg je sebulan. Means seminggu 1/2kg je. Tp 2kg sebulan tu sikit sgt nk dibandingkan selera mkn mommy pregnant ni 😭😂

5y trước

kannn?? sminggu doc sarankan naik 200gram je berat mommy. dlm sbulan 2kg x bole lbih klo lbihh mnum air gulaa laa jawapnya huhu.. makin hri selera mommy mkin membuak buak susah sgt nak control huhu

Kalau tak silap, rules KK, sebulan boleh naik 500gram saje, huhu, kene bjaga2 ni bertabahlah mak2 ye, kalau over naik, mmg kene minom air gula la jawabnyaaaa!

Diawal kehamilan sya naik dari 45kg ke 48kg.. dh kat hjung2 ni last month 56.6kg,mnggu ni tmbang naik skit je 56.8 huhu. tu pn hasil dri kwal pmakanan😩😂

Macam sy dah 33 weeks berat tak sampai 10 kilo. Sy sangkut kencing manis masa awal² pregnant. Tp jaga makan & kurangkan minum manis. Rajinkan berjalan kaki.

Sbulan saya naik dlm 3kg lebih...huhu tp skrg dan masuk 6 bulan..hrtu doc suruh mnum air gula jgk la masa 5 bulan..sbb berat mendadak naik..