Baju baby

Haii , assalammualaikum . Saya bakal melahir kan ank pertama tahun nie , jdi nak bertanye lah , sbb kurang yakin , slalu nye mummy2 beli baju baby brape pasang kesemua nye utk newborn ?? Utk pagi dan malam .

21 Các câu trả lời

Sy beli NB 4 pasang je sbb katanya baby cpt besar.. Yg 3bln keatas 6 pasang.. Tup2 baby lahir kecik je 2.73kg.. So mmg mcm jubah lah pakai yg 3bln+.. Tp senang.. Xpayah pakai seluar.. Hehe

Baju newborn beli sikit je sbb baby cpt besar. 4 helai baju tido 4 helai baju jalan pon da okay. Yg lain beli saiz besar sikit.. Yang penting kain bedung pon kene beli yg saiz besar2..

Beli sikit pun tak apa sis, sebab baby bila dah keluar dari perut kita pun exited nak belikan dia baju lagi... kalau beli banyak time baby tak pakai lama juga tau.

sy beli 5 pasang, pastu campur yg kakak2 ipar bg, adik bg, tetamu2 yg dtg bg, jd byk, pastu rasa bekenan lg kt bju,beli lg..jdnye xtau dh bpe pasang yg ade..hehe

Saya beli 3-6 months 3 4 helai.. Balance semua 6 bulan ke atas sebab doc dh cakap baby besar takut nnt beli NB tak muat pulak.. Hahahaha

Saya takde beli yg newborn, semua size S utk 0-3 bulan. Tapi alhamdulillah laa rezeki, anak sedara bagi size newborn, yg anak dia punya dulu.

saya beli dalam 12 pasang termasuk 2 NB untuk hospital shj. yg lain semua 3-6m takut tak pkai lama kalau beli NB bnyk. baby cepat besar dear.

Sy pregnant 35 week 3 day dh beli baju Untuk mlm 4 helai Baju pendek untuk siang bnyk Tdi bru je shopping beli baju baby alhamdulilah

Sy beli NB 4 pasang shj. Yg lain 3 bulan ke ats. Bila dah boring NB tu, sy belasah je 3 bulan punya tu, tp mcm jubah la baby pakai 🤭

Saya beli 5 pasang setiap jenis.. Sy xbpe suka bby nb sya pakai bju besar2..nmpak bby xkemas n mcm x selesa pakai bju besar2..hehe.

4y trước

Owhh .. sama mcm pemikiran sy , hehe .. terima kasih cadangan