Tarikh jangkaan brsalin

Hai..blh tau..biasa edd yg scan punya lagi tepat or yg dikira ikut last period pling tepat.Mk sy ckp,semua nak dia 5 org yg tarikh dktr kira awl2 semuanya yg betul🤭

6 Các câu trả lời

konsepnya macam ni puan, kalau puan punya period normal, teratur memang akan ikut tarikh period. scan pon Dr akan ambil kira sebab kalau beza tak lebih dari 1-2minggu so Dr akan ikut tarikh period puan. tp kalau lebih dari tuu takut baby kecik atau ada masalah lain. org yg period tak teratur, Dr memang akan ikut scan tp masih monitor jugak scan yg next2 tuu beza jauh ataupun tak. Tarikh bersalin pulak ikut baby nk keluar bila ada yg bersalin 37minggu ada yg bersalin 39minggu ada yg bersalin 41 minggu. tu semua masih range yg normal.

sy tarikh edd ikut last period dgn scan jauh beza,klu ikut last period dh 13minggu tp ikut scan baru 8/9 minggu,scan kedua baru doc confirm tarikh edd,doc ikut tarikh dlm scan sbb sy mmg period tak teratur,,jd kiraan ikut last period sesuai untuk yg period teratur saja

sya edd ikut scan sbb last period sya jd x btol lepas keguguran. klaw ikut period bln 12. tp klaw ikut scan jd bln 11.

Saya tak sure sis, tapi kalau saya due date 29/5.. bersalin 17/5 baru ni hihi🥰 bersalin 38 minggu 2 hari✌🏻

kalau period teratur, ikot tarikh period tepat. kalau ikot scan, 10kali scan, 10 edd berlainan 😅

kiraan hari period