Tarikh Jangkaan Kelahiran

Boleh sy tahu, tarikh jangkaan yang tepat kita pegang berdasarkan app ikut kiraan tarikh hari pertama period atau berdasarkan perkembangan janin yg dr check.. Ikutkan kiraan tarikh jangkaan bersalin pada app 21 Nov 2023.. Tapi dr cek lps scan tarikh jangkaan bersalin 16 Nov 2023.. ikutkn baru 13 minggu 5 hari dari tarikh first period.. tp bila scan 14 minggu 3 hari.. period regular.. #firstbaby

5 Các câu trả lời

kalau buka buku pink, dia akan ikut tarikh LMP sebab period awak regular. beza 1 2 minggu tu biasa. setiap kali scan akan dapat EDD yg berbeza.

1y trước

it's okay. nanti lama2 faham la tu

usually ikut tarikh period. scan tu ada tolerance 1/2 weeks. but it will stick to the period date

1y trước

faham.. huhu.. terima kasih tau 😄

Biasa ikut perkembangan janin. Doctor yg akan Re-edd kalau edd tak tally.

1y trước

Normal je tu saya pun mcm tu setiap kali scan edd lain2 tp ok je beza 1/2w tu biasa je.. saya kalau scan slalu size baby akan besaq skit. Edd slalu akan awal skit dari edd spatutnya hehe.

Ikut perkembangan janin

Ikut perkembangan janin sis..

1y trước

Terima kasih sis 🥰