Tips baby boy

hai , tips utk baby boy pls 🥺

16 Các câu trả lời

Scientifically, sperm jntan jangka hayat pendek. Jd kne bersama pd wktu subur/ovulation kena takes place on the same day. Telur prmpuan hidup hnya 24-48jam. Kita hnya merancang, Tuhan yg tentukan sperma mne yg berjaya.

ada doktor mmg ckp utk naik persen dpt bby girl kena bersama 4ke5hari sbelum puncak ovulasi , utk bby boy plak wktu puncak ovolasi telur kita . saya ada dgr tips dri doktor lah ya 🤭tpi smua ktentuan dri nya kita hnya merancang 🥰

sy pun nak baby boy jugak...sbb ank first da girl..so suami mengharapkan ank lelaki..tp pregnant ni xtau la ..sbb scan aritu xnmpk sbb baby sorokkan..so mcm hampa sbb dpt rasa mcm baby girl...n sy jd patah hati jugak ye...huuu

2y trước

sye pun berharap dpt baby boy utk ank ketiga ni sbb sye dh ada ank pmpuan 2 org. haritu scan doc ckp ketiga ni pun girl . tp sye xde la smpai hampa... sbb sye mmg ske baby girl lg huhuuu tp org sekeliling ni je kdg over ... so nk ckp hampa tu xde sama skli . jnji baby sye sihat je syukur dh . hrp sis pun blh move on jgk mcm sye ye hehe..

sy pernah baca sperm anak boy laju dan jangka hayatnya pendek. so kena bersama masa ovulation. dan ye sy DPT anak lelaki semasa sy bersama pada waktu ovulation.

kita hanya merancang, Allah yang tentukan.. tiada tips apa² sis.. lelaki atau perempuan janji baby siht dan selamat dilahirkan

doa sis mintak kat Allah. pastu usaha, kalau saya Banyak makan ayam tapi suami lebih kepada seafood. pastu time subur agaknye aktif sikit BD.

2y trước

dia sebenarnya lebih pada genetik husband kita. husband sy pemakanan dia sama je. seafood dia jrg mkn. kalau ada yg masak bru dia makan. sy pula suka seafood. tp xde la sy mkn setiap hari pon. kalau ada sy mkn, kalau xde sy xmkn. 1st baby keluar boboy. 2nd baby due jan ni. scan doctor kata gugurl. tp sy tak kisah jantina baby. kalau dpt itu rezeki sy. kalau xdpt pon xpa. yg penting baby sihat.

saya lau boleh nk gugurl..sbb dh 2 boy.lepas ni dh kena ikat.sbb kali ke 3 czer..tp lau dpt boy pun terima je sbb rezeki saya ke situ..xnk scan..

Sy ank first boy.. Skrg tgh prgnt ke2 29week 5hri.dh buat scan details & scan 5d.. Alhmdulillah girl.. Jnji ank keluar selamat & sht. Tu penting.

Saya pulak terbalik nak sangat baby girl. 1st baby boy. Bila preg 2nd baby ni nak girl tapi Allah sebaik2 perancang awl2 scan dah nampak birbird dia.

2y trước

sama la sis😂 sy dua dh Boboy.. yg skrg Bru 11weeks..xtau la boy ka girl.. redha jaa..asalkan sihat walafiat..Sb dh 4y ttc nk dpt yg ke3 ni..

Rezeki Allah beri , jnji dia sehat dan x cacat sedikit pun , baby boy or girl , memang itu la rezeki kita 🥰