Anxiety depression

Hai, sy first mom baru 12 week, sy pjj dgn husband, now sy duduk rumah family and jaga ayah yg stroke, mak pon dah tak berapa sihat, sejak mengandung ni alahan sy truk sangat, sampai nak makan minum pon tak boleh, tiap kali check up air kencing mesti sangkut doctor ckp ada darah even tak nampak dari mata kasar. Dah msok hospital drip air berbotol2 sampai air kencing jernih pon doctor ckp still ada darah. Sy tak tahu punca dari kurang minum air ke? dengan keadaan mcm ni buat sy stress sangat2. Dekat rumah sy banyak trperap tidur, lagi2 bila sy ada anxiety and depression, bila pjj ni mcm2 sy kena urus diri sorang2, kadang brgduh dgn husband tapi dia langsung tak jaga emosi and mental sy. belum lagi penat mngadap hal rumah and ayah yg stroke. Sy rasa mcm nak mati je, bila sy burn out mmg sy trperap dlm bilik, tapi mak sy slalu bebel mrh ckp sy ni pemalas sbb tu badan tak sihat. betul2 buat sy mkin stress. Husband nk dtg ambil bwk duduk brsme tp menumpang rumah mertua sbb husband tak mampu nk mnyewa, ngn keadaan mcm ni ibarat sme je situasi, sy keluar dri rumah family tp kena duduk dengan mertua. Macam2 yg sy fikir, kadang rasa nak lari je dari semua ni bawak diri or mati lebih baik 😢

2 Các câu trả lời

utk kencing kotor tu memg kne bykkn mnum air kosg.. Sis ade consult dgn Dr ke psl masalah anxiety depression sis? klu bley dptkn nasihat pakar ye.. sbb nye sis bru 12 weeks pnjg lg pjalanan sis nie.. Da ade baby nant lg mcm2 tekanan/emosi yg sis rse..

ape itu pjj..

10mo trước

Perkahwinan jarak jauh