boleh ke??

hai suami sy ank kedua dari 7 org adik beradik adik bongsu suami baru 5 tahun.. sy skrg bercuti di kg.. anak baru 6 bulan.. suami ada order air kelapa sebb x cukup tangan nak ambil sy ikut jugak dan baby mil tolong jaga kan. x lama kami keluar 10 mint tu pun x smpai..bila smpai rumah sy terkejut MIL BAGI NENEN Dia kat anak sya . walaupun x ada susu boleh ke..?? sy terkjut suami pun terkejut sbb tu pngkt cucu dia.. bukan anak dia.. sy jadi hantu dibuatnye.. tetibalahkan kuasa Allah mil ada susu balik anak ni dh jadi anak diakan.. bukan anak sy kan..

5 Các câu trả lời

Sy fulltime housewife dgn 2 org anak. Then bila adik sy bersalin, lepas habis cuti bersalin sy yg jaga anaknya. Masa tu usia bayi nya 3bulan dan anak bongsu sy 1 thn lebih, masih menyusu badan. Adik sy kerja nurse dan selalu mmg keja shift. Bayi tu klu nak tido mesti nak susu badan, so sbb susu badan sy pn masih ada, sy susukan sj bayi tu..share dgn 2 org anak sy 😅 ganti² ikut giliran haha.. skrg anak adik sy tu panggil sy mumy & husband sy di panggil dady .. adik & suami dia pn okay sj.. tp klu kes mcm sis ni, mil yg susukn atau org lain yg bukan ada kaitan dgn kita sy pn akan rasa pelik sikit kot 🤔🤔 klu antara sibling sy xda masalah..

5y trước

Ya btul kalo sma2 adik beradik msih blh terima lg

Sefaham saya.. Sekurang2 lima kali kenyang.... Umur bawah 2 tahun.. Baru lah jadi anak susuan.. Anak tetap anak puan.. Tak akan putus dan tak akan pernah putus.. Kes kakak sulung saya.. Masa baby dulu.. Opah(nenek) saya iaitu mak kpd mak saya.. Penah menyusukan dia.. Dan dh menjadi anak susuan kepada opah saya.. Dan tetap anak mak saya... Bezanya.. Duduk dgn mak saya la.. Opah tetap dipanggil opah. Cuma hormat opah lebih.. Mcm mak2 juga.. Itu kisah kakak saya la.. Saya sendiri ada dua org anak susuan..

Kenapa byk sgt kes mcm ni ya😅😅 Knapa nk bagi susu kt baby yg bukan dilahirkan oleh kita. Klau sya pun,sya akn naik hntu sbb tu ank sya jdi sya je la yg boleh bgi ssu kat dia.. pelik tpi err....

5y trước

betull

5y trước

ye ke.. tak jadi adik beradik susuan ke sis

Sy prnh kna jg dlu, mmg sgt2 trasa hati, rsa mcm xnk tinggalkn ank lg kalo sy xda.. Sepatutnya minta la kebenaran dlu sblm nk bg susu badan kat ank org.. Tu namanya hormat n jaga hati org lain.. Mmg x brdosa bg susu badan kat ank org lain tp blh mncetuskan salah fhm, lgpun bkn kes trdesak kn.. Kak ipar prnh buat, bila tnya suami, dia ada tnya suami ke, suami kata xda.. Trus sy ckp kt suami, jgn suruh dia buat lg.. Tp org x reti kn, dia buat jg.. Lps tu war2kn 1 famili yg ank sy dh jd ank susuan dia.. Ditakdirkn Allah, msa ank sy umur 3 thn, ada gaduh bsar dlm famili, kak ipar trus ckp dia x halal susu dia bg kat ank sy.. Sy pun trus ckp jg, sy mmg x prnh suka, x prnh rela pun ank sy mnyusu dgn dia.. Lucu kn tp mmg bnar, x matang pikiran gitu laa, ank yg x tau apa2 pula jd mngsa..😀

5y trước

Hrp2 la x jadi dgn sis.. Sja nk share pngalaman hidup.. Mcm2 blh jadi..