effect pgunaan minyak angin

hai smua...sy nak tnya klu preggy bole ka gunakan minyak angin taw lain2..xbgi effect ke dgn kandungan?

8 Các câu trả lời

Sapu myk angin di tempat sakit okey je sbab luaran saja. Kulit kita ada beberapa lapisan, tambah lagi baby pun ada kantung dia sendiri. Cuma klau nak urut tu je kena hati2,elak dikawasan rahim or perut. Kawasan lain terutama kaki okey je .

4y trước

Rasa takda masalah sbab tiap2 malam saya sapu bam panas dkat belakang area pinggang 🤭 bila dah start baring nak bngun balik tu seksa jugak la,letak bam tu tak la terasa sgt..

boleh guna tpi jgn spu diperut (kwn sya gugur sbb dya sapu minyak angin diperut). kat tempat lain boleh je. time preggy2 ni best sngt bau minyak angin tau. hehee

Effect dia angin hilang..😂..elok kita yg pregy ni guna minyak angin..tonyoh kat tpt yg sakit dan berangin..terutamanya pinggang dan betis..

Okay je awk. Sy dr awal preggy smpi dah nak bersalin minyak tak lepas. Tp bahagian blkg je. Dpn kat perut tak letak. Kesian kat baby

Sapu ditapak kaki atau dekat ulu ati xpe jgn kt perut.. Ubat makan kna elakkn tp x silap gaviscon bleh tp better refer doc.

Kalau preggy hanya sapu luaran guna balm je boleh..makan ubat or anything refer pd nurse or doc

Sya klu kembung perut,sya sapu minyak angin sikit jer..