Anak demam selepas ditegur oleh kawan yang baru balik dari siarah saudara meninggal.

Hai smua , sya x tau la kebetulan atau pun keteguran. Suami bawa sya & anak g mall . Terserempak pula dgn saudara yang baru balik dri ziarah org meninggal. Mula2 sya x tau dorang dri ziara org mninggal. Dorang tgur la baby sya main2 kjap. Tiba2 smpai ruma ank sya demam cek suhu 37.5 pdhl masa jln okey ja . Tiba2 jadi x bermaya. Risau ya allah. Pastu suami sya bukak baju baby & baju dia . Dia peluk baby (petua dlu2 supaya sakit tu ayah yg dpt) sya up la dkat status wasap ckp ank tiba2 demam. Msa tu juga la saudara sya tu komen dia mnta maaf dia tgur baby tu dia dgn suami dia bru balik dari ziarah org meninggal. Aku mcm perghhh knapa eh balik dri ziarah x g mandi dlu kalut nak mai mall plak dahh. Postif jelaa. Ada x prnah kna mcm ni ? Korang buat camana?

2 Các câu trả lời

Berlarutan ke demam anak tu? Kalau tak perkara biasa je kot. Baby ni fragile, tak semestinya sbb org tu baru melawat org meninggal. Dulu ramai sedara mara saya bawak anak baby kecik2 melawat arwah ayah saya time meninggal, lagilah tengok direct sampai saya yg risau like ehhh biar betul, kita dulu kecik2 mmg diharamkan la nk tengok jenazah direct mcm tu. Dorang siap g kubur dgn anak2 while saya yg tgh preggy duduk dlm kereta 😅 Then the next days saya tgk kt status dorang live their lives like usual anak2 pun takda sakit takda apa Alhamdulillah

Tiada pengalaman. Anak demam, pantau suhu baby tu. Jika melarat, jumpa doktor. Baca ta'awuz untuk sekeluarga. Nak percaya perkara gitu, takut jatuh khurafat / syirik. Kita pun aware banyak penyakit mudah berjangkit sekarang kan. Anak antara golongan berisiko senang berjangkit. Usah senang bagi orang main dgn anak dan amalkan kebersihan slps anak bermain; basuh tangan etc.