baby kuning

Hai semua..saya nak tanya mengenai kuning pada bayi ..baby saya last cek kuning dia haritu 241 and now doc kata kena ambik darah dekat tgn dia untuk cek kenapa kuning dia masih tinggi ..and should be baby 15 hari kuning mesti 100 lebih shj ..tapi ni turun pun sikit ..saya dah cuba susu kambing,anggur hitam and mandi air kucai ..ada cara lain ke untuk turunkan kuning dia dgn banyak ??

17 Các câu trả lời

Kerapkan susu badan walaupun dia tgh tido bagi je.. sbb itu slh satu utk turun Kat bacaaan kuning dia..Dan ibu perlu minum susu kambing

sye pun mcm ni , 3minggu anak kuning , smpai doct amik darah yg letak dlm tiub tu , amik dkt kaki , then amik air kencing .

Try mandikan dgn daun belimbing buluh puan. Inshaa allah kuning baby akan turun.

Sis bg BBY minum Susu formula..kejap ja kuning bby turun.

Ank2 sy ble kuning sy bg susu ni mmg cpt trun kuning..

cuba mandian dengan pucuk daun belimbing bulu

Serbuk mutiara beli dekat kedai ubt cina