Mintak pendapat

hai semua.. sy nk tnya ada x tips supaya period jd teratur? sy ni asyk xteratur je lepas kawen..hri tu dh maintain elok tp jd xteratur pulak.. tension dibuatnya?mcm2 jamu dh sy try tp msih mcm tu jgk.. ke sy ptut ke klinik utk ambik ubat? ada cadangan x?

6 Các câu trả lời

Period tak teratur boleh disebabkan banyak faktor. Cnth hormone, tekanan, pola tidur yang tak jaga. Sis kena amalkan healthy live style dan elakkn tekanan. Macam saya, saya pernah 3 bulan tak period sebab saya 3 bulan kerja shift malam. Malam dah jadi macam siang, siang macam malam. Lepas tu saya consume jamu ladies collagen vasia, terus period semula. Walaupun sekarang saya dah tak consume, elok je period. Saya pun tak pasti sebab jamu atau sebab lepas tu saya kerja shift pagi.

Jamu2 pun boleh buat hormon terganggu. Better amalkan gaya hidup sihat. Regular exercise, healthy meals, avoid stress.

Hormon tak bet tu sis lepas kawen... Cuba minum royal v by jrm

tension pn blh priod tganggu. pemakann. ubat ubatan.

biasa faktor umur

5y trước

sy umo 27 tahun.. kira effect jugak ke sis?

Pemakanan