Positif ke x?

hai semua, sy nak tanya, kalau macam ni positif pregnant ke? sbb sy bru sgt je kahwin, baru sebulan (hari ni).. nj sy test 30/12 & 2/1.. cnfius sbnrnye, sbb g scan mmg xnmpak ape2 pon lg.. td priod sy mmg dh lewat sgt2 dh.. & tnde2 khmilan tu semua nye ade, mcam mntah2, skit pggang, mngidam nk mkn smpai mnangis klu xdpt.. tp sy tkot sbnarnye.. mohon bntuan ye... tq sudi komen & bace.

Positif ke x?
32 Các câu trả lời

Sama dgn sy bunting pelamin. 5/11 nikah, 4/12 double line tapi samar.. cek lagi 7/12 kali kedua waktu pagi sebelum sarapan naik double line pekat.. trus scan klinik alhamdulillah pregnant.. jage diri tau sis awal2 nie emosi tak menentu.. bnyk2 kan doa dan sntiase positive.. ape2 pon congrats! 😊

2y trước

tq ats rspon.. lege dgr mcm ni, xde la ase xykin sgt.. ye la sbb dktor pon mcm xcye, dye ckp awl sgt.. tu jd sdih, yg asal gmbire trus xde mood smpai smlam...

tahniah awk..sy pun bunting pelamin jgk..sy tahu msa 3week mcm tu..g scan xkn nmpk sis..repeat blik dlm sbulan lg..sb kantung n heatbeat akn nmpk dlm 7week ke ats..sy punya 8week bru nmpk..jgn lasak sgt sis sb risau xluat.masa 1trimester ni la nk kne jaga btol2..

2y trước

try klinik lain plk sis lg 3mggu atau sbulan..sy mula2 pun dctr mcm nk lyn xlyn jer..next scan sy p tmpt lain plk

Alhamdulillah positive ni sis . Saya pun macam ni juga pada awal memang kabur . Confius pregnant atau tak . Ini the latest saya check semalam terus pekat . Awak try tunggu seminggu lagi . sebab kabur lagi ni. maybe kandungan baru lagi orang cakap . Hee! congrats !

2y trước

tq awk.. nti sy try test lg, nk try clear blue mcm syg pulak nk gune sbb tkot ngtif... hehehehe btw tq ye, mood jd ok blik dh.. tq

sama saya 10/9 nikah 10/10 dh double line. p scan awai tu tk nmpk lgi sbb kecik lgi kot doktor suruh mai dua mgu lgi. before scan tu awai mnum air masak bnyk2 ye bgi penuh pundi kencing nt scan senang nmpk..🥰

2y trước

jaga diri yee jgn lasak2 sgt🥰😘

Shold be positive. Pregnancy test mmg utk test pregnant kalau dah kabur2 or dah ada line tuu normal mmg positive sbb dia xkn detect benda lain. Dia just detect hormone pregnant je.

Dah ada tu mommy . sy dlu pn Bunting Pelamin jugak org sabah ckp , 2 week kahwin dah ad rzki alhamdulillah.skrg sy dah 35weeks .tgu ms je nk bsalin 🥰

2y trước

ya allah xsgke, sy bkn ksorangan mcm ni upenye.. alhmdulillah gmbira sgt2... nti mmg nk buat skli lg, hrap lbih clear la.. tq ye..

macam positif. seminggu lagi try check mungkin double line lagi terang. kalau baru lagi mungkin kandungan awal lagi sebab tuh samar dia punya double line

Alhamdulillah positive tu mommy..tahniah rezeki awal 😍 kalau baru2 lagi mmg scan tk nmpk kne tnggu skit baru blh pergi scan lagi skli ye.

positif tu sis. boleh cuba lepas seminggu juga. makan jaga & jgn buat kerja berat berat sementara ni. jaga baik baik. tahniah sis 🤗

2y trước

inshaaAllah akn jge mkn, tp lateluly ni mmg xleh nk cntrol slere mkn, dlu 2kli shri mkn, skrg dh jd 4kli shri.. brat pon dh naik 2kg... tq ye

Begini sis pregnan ni congratss 😍 Banyakkan rest ya jangan stress ii Klu scan dr vagina 6w boleh nampak suda