8 minggu xde heartbeat, seminggu keluar keputihan coklat dan darah cair

Hai semua, semasa saya scan 8 minggu last week (24/7/21),dr Xjumpa heartbeat baby dan saya start keluar mcm keputihan coklat dan berdarah dalam 2 kali berlarutan selama seminggu. Masa keluar darah tu dr assume kandungan tak jadi dan minta datang lagi 2 minggu untuk scan semula. Dr ckp dalam 2 minggu ni kalau keluar ketul2 terus ke klinik @ hospital. Sekarang ni dah melepasi seminggu dan bleeding saya dah stop. Ada sesiapa pernah jadi macam ni? Apa jadi dengan kandungan tu. Saya risau sbb dr ckp xde heartbeat and high tendency gugur. Ni 1st pregnancy saya.

1 Trả lời

Kes saya tak sama mcm sis. Sbb at 6w4d dh boleh dgr heart beat. Then 10w-11w ada dua kali keluar darah hitam. First xpenuh pantiliner tanpa ketulan sekali. Mkn ubat kuat rahim doktor suruh. Second next 2 days keluar percikan mcm air sipi2 sekali. Dua2 kali scan nampak heart beat baby & baby dh membesar.

3y trước

Oh. Saya ada sejarah keguguran berulang. Tak tau kenapa sis tak diberi ubat tu. Tapi baby terlalu kecil kalau nak rasa pakai tapak tgn. Sy pun xdpt rasa. Kena melalui scan baru boleh nmpk heart beat dia. Saya doakan kandungan sis baik2 je.