Keluar darah coklat dah hampir seminggu

Sy ada keluar darah coklat mcm darah nak abis period dekat seminggu..kandungan 9w.. pregnant 1st dlu pn mcm ni tp xlama..yg ni bila jln byk, byk keluar..mlm pun byk..nk gi hospital ya allah fobia dgn bnda alah mulut itik tu 😭

7 Các câu trả lời

Saya keluar spotting dah nak dekat sebulan dah. 2 minggu pertama tu mmg takut sangat, pergi hospital check guna muncung itik tu, takde pape masalah. Cuma banyak lendiran darah kat dinding rahim je doc cakap. Ni dah dekat sebulan dah rasa macam lali dah. As long as tak sakit perut. Nak ikutkan sampai bila kena bed rest kan? Bekerja ni susah sikit lah asyik mc je. Ikut hati mmg nak cuti je. Tapi kang tak bergaji pulak. Huhu. Last last saya tak nak fikir dah, buat je kerja macam biasa. Huhu

2y trước

Saya pakai pad ke pantyliner ke mmg takde pun. Just masa nak kencing je dia akan keluar sekali. Huhu. Tunggu next week baru nak check. Sebab last scan ada kantung je, padahal dah 10w. Tapi ikut saiz kantung doc cakap baru 6w. Janin takde lagi. Hmm, saya dah redha dengan segala kemungkinan. Tak nak berharap sangat walaupun ni first baby, takut lagi kecewa kalau apa2 yg jadi. Huhu

Suggestions saya untuk awak. Rest! Bed Rest! Masa nie ambil cuti dan rehat sepenuhnya. Kurangkan berjalan dan aktiviti lasak. Ambil sekali duphaston untuk kuatkan rahim. duration ubat tu selama sehari. Jadi sehari satu pil, ambil pagi jam 10am, ambil sebiji lagi di sebelah malam jam 10pm. Semoga dipermudahkan urusan. In Shaa Allah

bykkan berehat je awak.. sy nk dkt 6minggu spotting.. alhamdulillah hilang slow2.. doc pn ade bg mkn ubat kuat rahim jugak... time spotting tu mmg sy kurang bergerak. jln pon slow.. mmg kena jaga2 la citenye.. insyaAllah semoga awk dan baby sehat je.. semoga dipermudahkan

better gi scan kt swasta dlu..sama kita 9w jgk and ad darah coklat kluar 3,4 hari dh..ptg td pegi scan dan mmg xde rezeki..doktr srh tggu smua kluar secara semulajadi..

Sy pun dah 2 minggu spot keluar xberhenti. Tp kerja mmg perlu bergerak. Next week Doc suruh scan lagi. Risau sbb katanya ancaman keguguran. Doakan sy ye 😥

2y trước

Ye klau pergi hospital mmg doktor akn ckp threaten miscarriage.. hopefully kndungan awk xde pape

banyakkan bedrest 🤗 jangan banyak berjalan dulu awal2 ni . and kalau boleh elakkan bersama dulu

cuba sis pegi klinik swasta dan scan.. mybe doc boleh kasi ubat stopkan bleeding tu