Pasal gula lagi.. Bsp

Hai semua.. Saya mmg ade msalh gn kncing manis. Dri awal.. Bile buat bacaan bsp. Da brjaga makan. X stress pon. Kdg gula bole melonjak naik.. semua ade tips x yg brguna. Especially masa awal kehamilan ni.. Bantu sy ye 😔

1 Trả lời

Jangan makan nasi putih atau roti. Cuba makanan lebih menyihatkan. Ni tips mahal sikit dan kurang memuaskan tapi saya dulu makan sayur, ikan salmon (grilled) dengan nasi beras perang. Alhamdulillah tak naik. Kalau lapar, awak cuba buah-buahan. Jangan makan fast food atau makanan terlalu banyak kanji. Kena eat clean sikit. Seksa tu seksa tapi amat membantu