Nipple confuse

Hai semua boleh tolong share tips yang berkesan dan cepat untuk atasi masalah nipple confuse? Saya baru beli puting kosong utk anak saya 2 bulan. Skrg dia tknk DF tiba2 meronta meraung bila sauk breast ke dia. Sedih sgt. #SeriusTanya #bantujawab #newmom #bantusharing

1 Trả lời

Cepat tu bergantung pada penerimaan baby wak. Tp apa yg sy buat: Offer masa baby kenyang or separa kenyang. Slow2 transition ke breast lebih bila dia dh ok Offer masa dia tgh mamai / nak tidur Kalau dia nangis keep on je offer bila dia dh tenang Bagi pada posisi yg selesa pada anak dan ibu. Mcm anak sy dia selesa menyusu sambil berdiri dan dodoi. Sy buat je buat sementara. Lepas dia bertenang baru baringkan. Tempoh baby akan balik pada breast bergantung tahap kesabaran kita train baby lah. Also cara penerimaan baby tu. Goodluck!