terasa dengan mertua

Hai. saya sedih. hari ni pak mertua hantar durian. saya gembira tapi sedih. sebabnya, waktu saya mengandung anak 1st dulu, kat rumah pak mertua, pak mertua saya beli durian banyak..maybe ada beza yang mahal dan yang murah. Saya excited nk join diorang makan. waktu saya baru nak sentuh durian yang adik2 ipar cakap sedap, tiba-tiba mak mertua saya datang dekat. dia dari ruang depan dapur. maybe dia nampak saya nak makan durian tu. dia cakap kat saya "hang jangan makan durian ni. mak simpan ni kat ______ (adik ipar saya). saya terkedu dan sedih. Saya rasa macam tak dianggap family. tak da orang yang dengar dia cakap tu sebab semua dah bawa durian masing2 ke depan. tinggal saya ja yang baru sampai ke dapur nak ambil durian. disebabkan sedih dan terasa. saya tak jadi makan durian. adik ipar ada tanya kenapa tak makan. saya jawab saya tak suka durian dan durian panas. takut baby x selesa. saya masuk bilik dan bersedih sendirian. saya tak cerita kat suami waktu tu sbb tak nak burukkan mak dia depan dia

2 Các câu trả lời

ape yg sy blh ckp .. bsabar dan berdoa .. jarang jarang la balik umah mentua tu .. cma nk share bhg sy je .. baruni sy bsalin anak kdua hjung April 2024 .. 2weeks stay kt hospital sbb baby ad problem..balik umah mentua bpantang kt sana sbb mak sy dah xde..duk umah mentua mse beranak sulung ok lagi..skang ni da nmpak la prangai mentua Dan biras yg X semenggah Tu .. dituduhnye sy NI meroyan oleh mak mentua pastu disebarkan pulak kt org lain..suami sy trus decide smbung pantang kt umah swa je sbb dia sakit hati dgar org burukkan sy..trus dia decide xnak balik kg utk few years to go..tpi dlm mse yg same sy thutang budi sbb mentua tolong jge anak sulung sy mse sy tgh bpantang..agak dilemma jgk la sy.. nasihat sy kurg kurg Kan lah balik umah mentua tu

bg sy kan. sy mengaku sy cpt terasa spnjg pregnancy...kdg tak kena sikit, terasa smpai berjurai air mata. tp past is past. xperlu kenang benda lama.

2t trước

sebab anak. Suami layan anak2 baik sangat. dengan saya ja dia baran. dan mak dia menyokongnya. so. dia lagi tak rasa bersalah. skarang saya dah tak macam dulu. saya dah makin malas nak urus rumah. tapi skarang suami saya makin okay pula. dia dah lama x balik rumah mak dia sbb mak dia bnyk sakitkan hati saya. wlupun kadang2 dia masih naik tangan. tapi dia layan saya & anak2 elok. walaupun saya dah x da mood nak buat kerja rumah. dia x marah. dia uruskan semua. dia selalu marah kalau saya merajuk. saya pula selalu merajuk sbb mak dia.