pantang suami

2 hari lepas saya dah habis pantang suami 100 hari, baby pun dah 3 bulan lebih. hari ni saya cuba nak mula melayan suami. baby tengah tidur, saya bermanja dengan suami (hugs and kisses), bila saya tarik tangan dia nk ajak ke bilik sebelah suami macam blur2, maybe dia ingat saya bermanja je kot tadi tu. on the spot pulak baby mengigau bunyi macam nak nangis then tidur balik. suami tanya kenapa tarik tangan td, saya cakap takda apa, dia pun sambung baring nk lelapkan mata. ya Allah awkward nya rasa, malu pun ada, terus saya pegi pump susu buat mcm takda apa berlaku. niat nya nak melayan suami sebab last bersama masa saya pregnant 37 minggu, kesian pula dia walaupun dia tak pernah minta lebih2, just small kisses and hugs. malunya nak ajak suami lagi, kalau nk tunggu suami yg ajak memang tak kot maybe sbb dia risau saya belum pulih dari bersalin, sepanjang pregnant pun dia tak pernah minta, saya yg akan mulakan baru dia on, lagi pun baby ivf, maybe dia risau. boleh share pengalaman? bila start bersama semula? ada baby boleh focus ke, risau pun ada tinggal baby kt bilik sebelah. saya tak selesa nk bersama bila sebilik dengan baby. taktau la, macam2 saya fikir, first time mom.

17 Các câu trả lời

Suami sy tak payah nak tunggu lampu hijau dari sy… pantang nmpak sy sorang2 dlm bilik terus, on ‘projek’… anak kedua bersalin czer, terus bagi peringatan mase berpantang ni kena lame sikit sbb nak tunggu betul2 pulih…dia siap kira dah 100hari ke blom…ade hari2 nya tu tak dapat nak layan permintaan suami sbb kdg2 letih baru balik keje, layan kerenah anak2…bile kena reject tu, selalu dia merajuk… tapi bile sampai tahap suami dah tak boleh tahan tu, dia tarik jgk kite ke katil🤣🤣🤣…

bg hint hasben yg kita dah ready, mgkn hasben sis xtaw yg sis dah btl² pulih & dah ready utk bsama sb tu dia mcm tu kot, . sy pn pantang bsama 100+ hari sb luka czer lambat baik, hasben ckp nt bg hint je kalo dah ok, bila luka dah ok sy bgtaw hasben, tp dia tak on lg mgkn nak bg space lg, xlama pastu terus period, lps period je terus dia on 😅. lgpn masa preggy cuma sekali je kitorang bsama mgkn sb hasben risau kot dgn perut besar. . tp kalo sis minta pahala besar utk sis taw hehe

kalau sy, hug & kisses tu, kalau nmpak husband interested, sy terus bagitahu je nk 'manja'. tp kalau tk, just sambung hugging je kita kenal gaya husband kita kan. setakat sy kenal org laki ni, ni tk semua org tau, dia mmg selalu on je, tp kena betul cara lah. jd kalau fikir laki aku lama tk dpt tu, start je la dulu konon2 je lah kita yg nakkk. suami suka kalau isteri dia nakal

tak perlu malu sis. terus terang je cakap dah boleh bersama. tak pun sis buat je mcm yg biasa sis buat. husband tak akan tahu kalau sis tak bgtau 😂 ye la bini baru lepas bersalin dan pantang kan. buang rasa malu. kalau tak nanti sis juga yg tertunggu² bila nak bermanja bersama

Ajak je apa nk malu 🤣 Laki kita bukan laki org. Kalau awkward nanti sampai bebila awkward haha tak jadi apa. Kalau saya la dia tanya nape tarik tangan dia saya jawab je nk romen 🤣🤣🤣

2d trước

kan dirrect je, kita punya juga. klw still blur ketuk je kpla dia geramm 🤭🤭🤭

rasanya dia faham apa awak nak, cuma dia takut dia yg salah faham sebab tu tanya semula. pastu awak pulak cakap takde apa, dia pun tak nak pursue the subject sebab risau awak tak elok betul lagi etc. takpe lain kali nanti cuba lagi ya.

aku paling takut nak bersama dengan suami lepas abis pantang...aku minta space lagi utk get ready..mcm² dlm fikiran yela sbb kena jahit kan hmm ..nasib suami faham tp dia ckp jangan lama² 😂..aduh xkeruan di buatnya...

Awak ckp je dgn hubby mlm ni nak Ehem2 ckp je direct trus kalau malu mmg sampai bila2 la x on . Awak try ckp “abang sayang nak malam ni boleh x 😂😂” kalau awak malu nk ckp depan2 awak Ws je 🤣🤣🤣🤣🤣

Saya anak pertama hritu sis habis pantang pun sya tak bgitau laki😅saya tunggu dia yang cakap atau tanya duluan haha sbab malu kan..tapi sis bleh je bgitau dia yang sis dh habis pantang ..nnti pandai pandai lh dia faham

bgus suami sis memahami..suami Sya hari ni last pantang trus ajak bersma..last2 sy mrh dia..igtkan dia balik apa tu pantang beranak..walau hati dia tk berpa sedp dengaq luahan Sya sakit szcer MCM mna

3d trước

Sya bru lpas pntang 44 hari..tpi tk pnh bersama lgi..walau suami nak..tk confident nk bgi diri ni Sebb masih sakit bhgian perut szcer