+ve OR -ve

Hai, result mcm ni +ve ke -ve ye, sebab period dh delay 10 Hari. Dua Kali test sama juga. Kesian pula hubby excited sebab dia nmpk mcm 2 line. Kalau scan nampak ke belum ye kantung? Tq mommies #Nervous #AdvisePlease

+ve OR -ve
55 Các câu trả lời

Seeloknya tunggu terang sikit lagi baru g scan, kadang2 nampak kantung pon belum tentu janin ada.. Mcm saya sendiri, gugur yg pertama 5mggu, pdhl line dah terang sikit dari awak ni..scan kantung pon takde, 2hari lepas tu turun darah.. Gugur yg kedua tgk ade kantung time 5mggu. Excited sgt.. Tapi bila scan 8w++ kantung kosong je..doc bg tarikh nk cuci, tak sempat cuci, gugur sendiri time 11w..😌😌Dan skrg alhamdulillah mengandung lagi 32weeks dh..

4y trước

Trima kasih...alhamdulillah..

alhamdulillah inshaa allah po+ sy baru² ni test upt 2line tp 1 tu samar lg samar dr ini, tp kuat naluri mengatakan sy mengandung, sy baru delay period 3hari tksilap, tksabar sekali nak g tanya doktor knp perut rasa kembang, doktor ckp sy po+ kandungan doktor kira baru 4minggu alhamdulillah bila scan tknmpk lg, dktr suru dtg 4hb nt ni g scam balik mdh mdhn baby sht selalu henadaknya🥰

sye punya period delayed 3hari.. terang trus kaler nye.. tp, pulun jgk beli clear blue, sbb nk tahu weeks.. kali pertama beli, reading error..sbb lepas celup lupa nk tutup cap biru tu.. beli lagi clear blue kali kedua.. alhmdlh jadi, n result positive😘.. jgn beli kt watson, mahal 47.90kalau xslh..kt pharmacy 39.90je. anyway goodluck and congrats in advance

4y trước

se elok nya yg bgun tidur..

Sya pun Mcm tu jgk masa Test sendiri..nampak samar2 dh excited..pastu pergi klinik Dr kata 1 je line...dya suruh tunggu seminggu lagi n than Cuba Buat test diwaktu pagi....Jgn minum air lg sblum test...insyaAllah positif sis😊 Alhamdulillah skrng dh masuk 7mnggu ❤️ Dr kata at least 2bulan ke atas Kalau nk Scan yg btul2 nmpk..😬

4y trước

btul..

Ikutkan nampak bila kandungan dah 6 minggu rasanya. Boleh siap2 kira bila you last day period. Kiranya Sept tu bila tarikhnya then kira sampai lah hari kejadian, which is harini. But better keep on testing at least 5 days with different brand test kit. Yang 1 rm5 pun okay.

4y trước

Samalah sy 4 minggu 2 hari. Due ikut apps 1 july 2021. Maybe next weekend baru jumpa doc. Excited n nervous.

sama kita sis.. overdue hri ke 4 check mcm ni rupa. 2 pgi bturutan check gini juga rupa dia. guna upt jenama lain2. mmg bulan tu ada guna opk dan mmg ttc dgn suami sblm, smsa dan slepas opk terang. tpi tu la. bukan rezeki kmi...

cbe try upt clear blue...upt ni bagus die terus kua pregnant or xpregnant...sy pun mcm tu double line tp samar2...skali xpuas hati beli yg upt yg clear blue tu skali terus die tulis pregnant...

4y trước

tq sis, cadang tgu next week test clear blue

susah ba mau dpt mcm garis gini.. sbb kalau begini mmg ada point ke arah tested positif.. kalau bgini nii mmg sy pun akan excited.. yihii🤭 cuba lh lagii nnti sbb sy rasa mmg positif ba nii..

Cek lagi lps sminggu... Klu nk scan doc suggest after 8 mnggu dr tarikh 1st day of last period........ Sbb klu 7 mnggu dan ke bawah nmpk kantung je... Anyway, inshaAllah ada rezeki tu

4y trước

tq sis, tulakan ramai kata awal lg nak scan.

dulu saya punya pon kabur juga , alhamdulillah sekarang dah 29 week ❤️ inshaAllah ada rezeki awak tu . semoga dipermudahkan segala urusan 😍😘 take care