Upt +ve atau -ve

Saya nak tanya kalau upt tunjuk mcm ni +ve ke ye? Sebab nampak samar. bila scan doktor kata -ve (rahim kosong). Plus mmg ada keluar darah. Atau ini tanda nak period ya. saya period x teratur .. minta pandangan semua. Thanks 😅

Upt +ve atau -ve
19 Các câu trả lời

orang yang jenis period yang tak teratur memang susah sangat nak beza sama ada pregnant atau tak .. saya mula2 sama macam puan lama kelamaan saya malas dah nak fake hope hahaha setiap kali period tak datang saya tau tak pregnant pun 😌 tup2 tahun 2020 tau2 pregnant itupun usia baby da 14w dan saya sendiri pun taktau pregnant sebab takda apa2 simptom ttc 6tahun juga ..saya cakap je dengan misi/doc jujur yang period tak teratur , saya dah terbiasa kalau period tak datang sebulan dua .. saya dah g cek klinik takda apa2 ketumbuhan pada rahim cantik je suami pun subur maybe bukan rezeki kami la masa tuh .. sekarang ni lepas je bersalin anak pertama haritu tahun 2020 , tahun 2022 ni pula pregnant anak kedua tak sangka dengan mudahnya Allah kurniakan rezeki untuk kami dan mudah lekat .. Alhamdullillah

Saya guna upt jenis sama macam sis , cuma saya risau upt ni tak berapa tepat . Cuba upt ni cuba sis guna air kencing yg first setiap . Buat beberapa kali dalam seminggu . Dia sekejab akan samar dan kadang akan naik double line . Cuba try upt jenis lain dlu . Saya haritu guna upt ni naik double line terang sgt sgt , esoknya samar , esoknya tak ada line kemudiannya double line terang . Dr ckap upt model ni x berapa tepat , cuba beli clearblue atau dip and tell . Bila saya guna upt lain , smua negatif . Saya haritu terlalu berharap dgn result upt ni , last last period . Menangis tak berlagu saya sebab lama ttc . Saya doakan yg baik baik untuk sis . Semoga ada rezeki kit semua . Take care ea sis

Upt samar biasa masih awal. Plus minus 4w macamtu. Kalau scan memang takkan nampak apa2. Tapi boleh jadi juga tanda nak period. Macam pengalaman saya, dapat samar macam ni alih2 period. Sis keluar darah tu bleeding ke spotting? Kalau bleeding mungkin memang period. Kalau spotting sahaja tak sampai penuh pad, boleh try check upt semula lagi 2 hari. Kalau makin terang dah boleh gi klinik semula minta nasihat dr. Bleeding awal pregnant pun tak bagus. Sama ada ancaman keguguran atau mengandung luar rahim 😊

Awal bulan haritu saya dpt upt positive lagi samar lagi dari sis… tp after 2 hari recheck balik dah terang dah line … saya rasa sis pregnant ni… masi samar camtu jgan pg klinik dlu mmg akan negative and scan x nmpak.. saya lepas 2 minggu dari upt positive scan baru nmpak kantung dngan yolksac….

Period x teratur + keluar darah.. ni tanda2 mmg dtg bulan mcm sblm ni ke sis? klau setakat turun spotting tu blh ckp cam tnda nk lekat. maybe ni awal sgt lg. repeat lps 1-2minggu la. tgu hormon kuat sikit

sy pon pernah dpt samar mcm ni. irregular period jgk. tp tak pregnant pon. bila betul2 pregnant mmg line pekat. wlaupon test strip murah je shopee punya. apa2 pon hrp2 sis pny ni +ve

Positive ni sis, samar2 mcm tu. Cek lagi dlm 2-3 hari. Kdg2 tanda lekat akan ada spotting sedikit. Dan kalau terlalu awal belum nmpk apa2 lagi.

Kalau ckp psl samar, sy smpai sekarang kalau buat upt samar😂 dh 20w dh pon, Awak bole cuba g klinik lain a few week later,

selalunya kalau samar2 mcm ni doctor saran kn test balik dlm seminggu or 2minggu. inshaAllah sis ade rezeki tk kemana

sis nk tnya naik 2line sblm 10-15 mnt atau lbih.. kalau sblm 10-15 mmg mngdung.. klu lbh 15mnt upt invalid sis..