2x gugur

hai nk tanya sy skrang hamil dlm 4w nak tnya bila boleh sy buka buku pink sbb sy ad sejarah keguguran..

8 Các câu trả lời

hai sis.. sye pon sebelum ni ada juga sejarah gugur dah 2 kali.. sye buka buku masa kandungan 5 minggu.. nurse pon okay jee.. kalau boleh sye nak pesan boleh.. ni kira kandungan kali ketiga kan.. nak petua tak.. 1. trimester pertama jgn bersama suami 2. trimester kedua jarang2 bersama suami 3. makan vitamin yg doc bagi dngan betul 4. banyakkan makan sayur n buah2han 5. jaga2 dngan pemakanan awk Alhamdulillah sye amalkan sekarang tinggal masa untuk melahirkan jee.. jaga kandungan awak baik2 tau..

5 week dah blh tp tgk tmpat jugak. kkia tempat sy. Kne halau balik.. dia yg call suruh dtg buka buku awal sbb ada sejarah repeated miss**** . Bila dah dtg dia halau pulak. Sakit hati malas dah nak g huhuhu.

Mcm sy, confirm nampak baby and heartbeat baru pergi buat buku.. Masa tu 10minggu.. Bawa gambar scan tu sekali.. Sy takut buat awal sbb dua² sebelum tu early misscariage

Sy pegi scan kt klinik swasta dulu. N doc bg ubat kuat rahim sbb ada sejarah gugur. Saya call kkia dorang suruh dtg 10weeks nanti.

Sy ad pnglman gugur dua kali, lepas dpt thu prgnant lagi call klinik trdekat buat appoiment n terus boleh buat buku

Kalau ada sejarah gugur baik g buka buku awal. Boleh pantau baby

sebelum 12week

Dh scan ke sis