seelok nya bila blh buka buku pink. sy ada sejarah gugur. skrang baru 4 weeks, boleh ke buka buku pink awal.

2 Các câu trả lời

Saya pun awal gy klinik sbb ada sejarah gugur jugak, last2 nurse bagi tarikh masa kandungan 8 minggu jugak untuk buka buku😅 Takpe lah , asalkan dah booking… Yang penting makan asid folic jangan miss setiap hari… Beli yg hovid folic asid tu pun okay… Start makan sayur every heavy meal and buah setiap 2 kali sehari… Susu pun kena start minum 2-3 kali sehari… Tu jela tips untuk awak supaya dpt jaga kandungan sendiri… Jangan buat kerja berat2… Banyakkan rehat masa awal kehamilan… Alhamdulillah skrg saya dah masuk 2nd trimester… Happy sangat sbb dah lepas 1st trimester… Sebab 1st trimester ni banyak sangat nak kena jaga.. 😅😅😅

Call klinik dulu ckp ada sejarah keguguran