Minum air ais.

Assalamualaikum bund.. nk tanya betul ke kalau kita selalu minum Ais baby akan besar.. selalu je org cakap jangan terlampau minum Ais nanti baby besar tp sy tk ambil perduli pun sebab tekak sy memang masuk yg sejuk² je huhu..sekarang sy dah masuk 34week2d dari mula mengandung sampai lah sekarang sy tk boleh minum kalau air tk sejuk.. dan setiap hari sy suka minum minuman manis yg sejuk bila minum air masak biasa sy akan jadi Loya lain kalau air masak tuh sejuk sy okay je.. #ingintahu #bantusharing

10 Các câu trả lời

heheh sama laa saya. Smlm saya 34w1d.. Alhamdulillah selamat bersalin smlm even baby prematured. Saya sblm ni mmg hari hari nak air ada ais, siap ratah ais 😅 taktahu laa kenapa hehe. tapi baby lahir 2.4kg standard size baby dlm 34w tu. inshaallah takda apa rasanya even ratah ais atau minum yg berais. lepas bersalin takboleh minum ais dah kene pantang 😅 btw doakan semoga baby saya cepat sihat dan stabil ya di NICU 🤍

2y trước

saya sbb baby kurang gerakan. selalu minum berais atau sejuk baby gerak aktif even lepas makan ke, tapi sbb kurang gerak saya terus ke pac, emergency czer..

tu mitos je sis.. hihi... kebetulan je kalau bby dia besar tu... kdng2 pemakanan mak dia.. kuat mnum susu ke.. 😊😊 sya ad baca. tu mitos.. sme je mcm kalau makan kicap anak jadi gelap. tu pon tkdr kena mengena. sebb warna kulit tu ikut genetik... dri parents dia ☺️☺️

Entah lah saya pun jadi menyampah sampai pergi kedai orang tu cakap jangan minum ais nanti baby besar.. takde maknanya celah mana khasiat ice batu tu baby nak besar.. orang tua tua dgn orang dulu dulu ikut petua sgt tak ikut secara scientific..

2y trước

Kan !

mitos. banyak membaca awak. nak ilmu cari dari cabang yg betul. contoh boleh follow page fb doctor imelda balchin, pakar o&g. awak akan dapat byk info bermanfaat. cuma kena scroll cari info yg awak nak. sbb kdg2 posting tu dah ke bawah

2y trước

aamiin🤲

Rasa mitos cuma klau ada ibu ibu yang jenis suka mkan ice, mngunyah ais. Saya dgr doc cakap bdan mudah sejuk, semput, bisa2 badan tu adalah. Boleh mnum tp jngn smpai memudaratkan.

dari pglaman sy...sy mmg minum ais spnjg mgndung, kluar baby...ada putih² kat hidung ada la dlm sbulan bru hilang ....tp jgn rsau plk sbb tu nrml

sye mnum ais dri 1st trim. bby on track berat. xlebih x krg. now 37w, xde mslh pon. yg penting krg kan air ais yg manis2.

air berais mineral tak apa..jgn air manis 😂😂..saya kurang minum air manis..tapi air mineral berais byk lah minum..

2y trước

Sebab kita badan panas sis, bahang, hujan ke tak hujan sama panas, sbb pregnant kan. Saya ada masa minum je ais sebab panas.

betul sis..sy minum air mineral biasa rasa nk muntah..

mitos je tu puan